torsdag 16 april 2015

Vårbudgeten

Vinnare eller förlorare? Det är klart att jag måste ge en kommentar till den här regeringens första budget.

Jag har väl inte varit överdrivet politisk här i bloggen mer än att jag regelbundet gnällt på alliansens riktade skattesänkningar, att man gjort skillnad på folk och folk, på dom som yrkesarbetar och dom andra, dom sjuka och arbetslösa och oss pensionärer. Inget konstigt med det, klassisk högerpolitik men blir det bättre nu då?

Nu har jag inte sett så mycket än, men det är väl inga sensationer, det händer säkert mer i höst. Men fint att arbetslösa får det bättre, taket i A-kassan höjs och gratis medicin till barn under 18 är också fint. Inget jag har nytta av men det är bra åtgärder. Mer personal i äldreomsorgen har jag inte heller nytta av än, men det är också bra. Snart nog är man väl där...

Pensionärsskatten som varit min stötesten i 8 år ska man börja åtgärda nästa år och det är ju bra, men jag har inte så stora förhoppningar. Mycket annat är viktigare som ungdomsarbetslösheten.

Bensinskatten då? "Unga arga män" på Facebook är minst sagt upprörda, men jag simmar lugnt och skulle det bli för dyrt med bilen får jag väl cykla lite mer. Rut-avdraget för poolrengöring försvinner och det kan ju vara surt, och sänkningen av Rot-avdraget också, men det är ju gigantiska bidrag som staten sprätter ut till kreti och pleti, till grevar och baroner, till alla utom till oss som bor i hyresrätter. Där finns det mer att göra, det fuskas ju hej vilt med både Rot och Rut vad jag kan förstå.

Så i all hast var det väl en förväntad första budget. Hoppas dom fortsätter prioritera nya jobb och med tiden göra någon liten åtgärd som även jag kan räkna hem på pluskontot.
                                                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar