Det här är jag

Jag heter Örjan Widmark och bor i Västerås.

Familj: min fru Margareta, tre barn i Stockholms- och Uppsalatrakten, Sju barnbarn.

Född 1944 och har en positiv inställning till det här med Sociala Medier alltsedan jag först hörde det ordet runt 2005 så där men med yrkesbakgrunden inom IT (eller Data som man sa på 60-70-talet) är ju inte det så konstigt.

Jag har tålmodigt försökt intressera mina ålderskamrater att utnyttja de möjligheter Sociala Medier innebär, men kanske inte fått det intresse jag hoppats på. Från mina kurser för äldre har nog de flesta inte kommit längre än att man säger "Grattis på födelsedagen", men det är väl bra nog.

Min tröskel över vad som är privat och personligt är kanske lägre än de flestas, men jag tänker noga efter vad jag skriver så att jag inte lämnar ut vare sig mig själv eller framför allt andra på ett dumt sätt. Av alla 1000-tals inlägg på Sociala Medier har det bara en enda gång hänt att jag ångrat mig och tagit bort ett inlägg. Jag står för mina inlägg och åsikter med eget namn och skriver aldrig anonymt.    
Mitt yrkesliv är beskrivet i korta drag i ett upprop från Tekniska museet där man samlade information om folk som hamnade i datayrket när det satte fart på 60-talet. Innehåller avsiktligt många IBM-förkortningar för att ev. intresserade kan kolla lite vilka datorer vi använde då. Här är dokumentet,

Åtta inlägg på en blogg är kanske mer privata än enbart personliga, men jag skrev och publicerade dem ändå på nätet. De beskriver en sjukdom jag en gång hade, Arteriovenös kärlmissbildning, och hur jag tog mig igenom den tiden. Kanske kan någon i liknande situation ha nytta av den erfarenheten, så den länken lägger jag gärna ut här också i mitt "CV". Första inlägget hittar du HÄR, sen finns det sju ytterligare inlägg att läsa för den som vill.

Mitt bloggeri började redan 2008 och har sen dess pågått, avstannat, börjat om, flyttat till en ny blogg, stannat igen och kört vidare efter en paus etc.

Hur länge bloggar ligger kvar och skvalpar kan man ju undra, men här är (nog) de flesta bloggar jag använt:

Sen mina nedlagda bloggar med gamla inlägg och här sker ingen uppdatering längre:

Utsikt från torpet             stentorpet.blogspot.se
Utsikt från joggingspåret widjogg.blogspot.se
Utsikt från kören             widchoral.blogspot.se
Utsikt från resan              widres.blogspot.se
Utsikt från mitt håll         orjanwidmark.wordpress.com

Och den här bloggen för Rock Everybody: rockabeat.blogspot.se
Den kanske kommer igång igen om det blir nåt intresse för den
 
       


       
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar