lördag 18 april 2015

Grattis på födelsedagen, mademoiselle

18:e april är en stor dag för oss med bl.a. bemärkelsedagen för vår hjälpreda, vår fransyska som troget transporterar oss när vi vill ta oss nånstans. Hon blev 13 år idag. Hur gammal kan en fransyska bli?
Födelsedagsfika

Så här länge har vi aldrig haft en bil - 13 år! Och rekordlångt har vi kört den. Sex varv runt jorden. Problem med den? Reparationen av kopplingen var det dyraste men sånt kan man väl råka ut för under en så lång resa, annars är det normala utlägg vi haft som bromsar, ljuddämpare, däck etc. Jo, ett dörrhandtag fick vi byta en gång och den löjligaste reparationen var nog när jag för några år sen fick lämna in den för att vi skulle kunna öppna dörren.

Säkerhetsbältet hade fastnat i en dörrspringa på ett omöjligt sätt så dörren satt stenhårt fast. Nästan en tusing kostade det att fixa minns jag, men vad gör man?

Här har vi umgåtts
hon och jag sen 18/4 2002 
Vi hade lite annat att fira idag också så det fick bli wienerbröd till eftermiddagskaffet  och mademoiselle har vi hurrat för på franska och så fick hon en full tank med hennes favoritbensin.

Och dagen till ära blev det både dammsugning och puts av interiören. Fransk kvalitet är värt att vårda! Citroën C5.               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar