torsdag 2 april 2015

PRO:arna runt runda bordet

Så här på torsdagsmorgonen i påskveckan tar jag mig en liten funderare och ett blogginlägg i flykten. Så här fördrev vi gårdagseftermiddagen:

Presentation av Bengt på biblioteket
Vårt "After Work" i går i lobbybaren på Skrapan hade ett intressant inslag, musikfrågesport under ledning av allkonstnären Bengt Carlsson. Korsordskonstruktör, bl.a. i Vlt , textförfattare, musiker och båtkonstruktör! Och medlem i vår förening, PRO Kultur i Västerås!

Det hade jag ingen aning om. Härom året på biblioteket hade han en utställning av sina fantastiska konstruktioner som jag då blev så fascinerad av att jag knäppte några bilder och la ut på Facebook, tänk att det var han som satt där nu och sjöng för oss. Mina bilder i mobilen kom bra till pass nu i det här inlägget.

En av Bengts båtar från utställningen på bibblan
Melodikrysset han bjöd på idag var rätt svårt, men vi klarade det nästan. Diskussionen gick hög runt runda bordet där vi trängt ihop oss vi grannar från Katrinelundsgatan och ett par kamrater från andra sidan gatan fick också plats. Bengt hade gjort underfundiga omtolkningar av diverse visor och sånger och så blev det luriga frågor som vi fick kämpa rejält med. Irriterande när man så väl vet svaret men inte får fram det fast vi satt där åtta stycken och rev oss i håret.

Nåja, vi löste det rätt OK till slut. Mitt bidrag till lösningen var "Närke", Sven bidrog med "Åge" och Eva med "Evig vår" så där höll vi på, tills krysset var klart. Jag försökte titta över axeln på grannbordet där jag gick till baren för att fylla på men såg inget, däremot hade Margareta fått ett tips om ett ord, "Karlsson, evig vår" skulle det vara. Samarbete hjälper!  

En väldigt trevlig eftermiddag, men huvudet dunkade när jag kom hem, våra pensionärsträffar är väldigt höljudda. Lite väl högljudda. Med tinnitusen ska man nog vara försiktig att utsätta sig för sånt här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar