söndag 5 april 2015

Miljövänlig hantering av sånt där som luktar lite illa

Jag har ett system i stugan med fyra komposter där jag så här års på året flyttar fram komposten ett hack, och det fick i år bli på självaste påskdagen.

Det här jobbet ser jag fram mot varje vinter. Det känns ekologiskt riktigt att göra så här med resthanteringen, Separett Villa 9000 är absolut den bästa toaletten, enkelt och luktfritt. Sen är det det här lilla vårjobbet.

Vi har två stycken.
Tur när vi är många. 
Det tar bara några timmar, men ändå hann jag inte riktigt klart idag, jag får fortsätta nästa Stentorpshelg. Jag började idag med att gräva ut 2011 års grop. Där hade det blivit jättefin jord nu som vi kan använda under året, den ska bara grävas ut lite till innan jag kan tömma förra årets tunnor i den. Sen får det ligga till sig och dra ända till 2019 innan jag gräver upp det och använder det i rabatter. Miljövänligt kretslopp.

Det är kanske överdrivet med fyraårsintervaller, tre borde nog räcka. Men det här är mitt egenkonstruerade system som jag är rätt nöjd med. Och en rejäl hög med kompostjord är belöningen för det här jobbet.

Seriöst tycker jag att Miljödepartementet borde införa nån form av morot till fritidshusägare som är så här miljövänliga!
    

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar