onsdag 15 april 2015

Pinsamt firande, och jag fick medhåll!


Jag har retat mig länge på det där fåniga champagnesprutandet som framför allt motorfolket håller på med varje gång dom vunnit ett lopp. Bratsen runt Stureplan är ännu värre om dom nu fortfarande håller på och vaskar som man har hört. Häller varannan champagneflaska direkt i vasken. Eller är det en skröna?

Men nu gäller det alltså motorsporten.  

Jag förstår förstås att det är mycket som står på spel i motorsporten, miljarder och miljoner i reklam och i motorer och i prispengar och hela alltihopa, är det egentligen en sport? Och dom som vinner ska förstås vara glada, men så åker champagneflaskan fram på prispallen. Den ska skakas och så ska det sprutas på varandra. Pinsamt!

Lewis Hamilton visar sitt skämtlynne
Jag har aldrig läst något kritiskt om det, aldrig hört eller läst något negativt. Motorjournalisterna är väl så imponerade av de tävlande att dom inte inser det fåniga i det här med champagnen. Minns att det var en finne som otippat inte drack alkohol. Han viftade med en flaska mjölk i stället när han vann, det var ju lite roligt.

Men häromdan blev det till sist lite kritik. Lewis Hamilton, världsmästaren och den nu största stjärnan gav sig på en kinesisk värdinna och får nu berättigad kritik, sexism kallar man det också. Men inte tror jag att mr Hamilton och hans kollegor förstår hur dumt det ser ut, pinsamt och fånigt. Det är så här dom är.
                 
Jag är måhända en sur gammal gubbe, men den här gången fick jag i alla fall lite medhåll. Jag var tvungen att dela Aftonbladets inlägg på Twitter, och ser till min glädje att jag blev favoritmarkerad av ett par killar som höll med mig och fick på köpet ett par nya Twitter-följare.

Då vet jag att vi i alla fall är ett par tre stycken som tycker att det är ett pinsamt firande att spruta champagne på varandra när man är lite uppåt.      

1 kommentar:

  1. Håller fullständigt med dig. Slösa med champagne när man kan dricka upp det istället. Hur dumt som helst......

    SvaraRadera