söndag 31 maj 2015

Hilton Hotel Slussen

Söderledstunneln dyker ner under hotellet 
Lite lätt tagen efter en späckad Stockholmshelg nöjer jag mig med en recension av hotellet vi bott på.

Byggt över Söderledstunneln och läget här vid Slussen var ett perfekt läge för våra aktiviteter. Stockholm Marathon går förbi alldeles utanför fönstret och bara ett par minuter till tunnelbanan . Inga stora hotell är väl direkt personliga, men här var det trevligt i receptionen och vi fick ett jättefint rum, ett rymligt Queen Size-rum.

Det första man gör när man kommit till sitt rum? Kollar sängen och badrummet är nog det vanligaste för de flesta. Förr kollade jag ofta TV:n också, vilka kanaler har dom, men här slog vi inte ens på TV:n. Finns det Wifi är viktigare numera.

Jodå - Wifi fanns förstås och sängarna var också fina. Badrummet var fint men det första som slog mig var det opraktiska, runda tvättstället. Antagligen trendigt men tvålen kunde lite ligga kvar på kanten och det blir lite outnyttjat utrymme runt ett runt handfat. Och riktigt svårt att ta sig upp i badkaret för att kunna duscha. Nåt litet minus för badrummet alltså. Sen blir jag alltid lite irriterad när jag inte förstår hur jag ska tända lamporna. Det var en golvlampa som vi inte fick fart på, det var väl nåt specialtrix man skulle ta till antar jag.

Receptionen ser ut som
receptioner brukar se ut
Tyst i vår korridor, var vi enda gästerna där i Queen Size-korridoren? Knappast för  frukostmatsalen var knökfull och vi var lite sena till frukosten båda dagarna så det var väl lite tomt på en del fat. "Helt OK" och riktigt gott bröd, men kanske ändå inte så märkvärdig hotellfrukost. Det mest positiva var en av servitörerna, thailändare kanske, som vi skojade lite med första dan. Så på söndan kom han fram till oss igen och pratade en stund. "Sitter ni här nu" sa han "det är inte alla som är så glada som ni här på morgonen"  Positivt! Frukosten får full poäng tack vare den trevlige servitören.

La Vida Tapa Y Vino 
På kvällen tänkte vi käka i matsalen men hade glömt att boka bord. Matsalen var lite väl liten, där skulle vi inte få bord förrän 21.00, så den kan jag inte betygsätta. Ingen ko på isen! Runt Slussen är det inte direkt ont om matställen. Tapas i Gamla Stan var inget dåligt alternativ där vi hade en spansk afton och Margareta bjöd på födelsedagsmiddan, 71 år är det visst....  

Hilton Hotel Slussen kommer vi att överväga även nästa gång vi tar en Stockholmsweekend.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar