fredag 29 maj 2015

Man får ta lite risker

"Man får ta lite risker" sa min pappa ofta efter att en av hans arbetskamrater på Posten släppt iväg ett brev som vägde 25 gram men bara var frankerad i viktklassen 20 gram. Det blev ett talesätt för honom och senare för mig också. Idag tar vi risken att åka tåg.

Aftonbladet hade en jätterubrik i går om nedrivna kontaktledningar igen och störningar i trafiken. Vilken är det som drar ner alla kontaktledningar kan man undra. Det skulle vara tryggare med ånglok. Bättre förr?

Vi tänker trots det ta tåget till Stockholm idag. Rätt odramatiskt och det kan vara skönt att slippa bilen när man ska bo i centrum ett par dar, men jag blev skraj av Aftonbladets rubrik. Jag kom att tänka på den där gången när Margareta sist tog tåget till Stockholm och det var kopparstölder både på vägen dit och hem. Hon kom försenad fram till Stockholm efter att fått åka buss bitvis och ännu mer försenad på vägen hem omdirigerad via Eskilstuna!

Inbäddad bildlänk
Anna, inte ska väl tåget stanna? 
Men i morrn ska det väl gå bra. Och lite fegt har jag skrivit ut papper på allt vi behöver, tågbiljetterna på papper, kartor på papper, hotellreservationen på papper. Inte för att jag är orolig och allt har man ju i mobilen, men idag är det viktigt att det inte blir några missar det fick bli både hängslen och livrem. Btw förstår dagens ungdomar den liknelse? Och förstår dagens äldre Sms-förkortningen Btw?

En utvikning, men spännande ska det bli att se hur tåget sköter sig annars blir det en tweet till Infrastrukturminister Anna Johansson.                

1 kommentar:

  1. Hej!
    Lika igen.....det ska va´ både hängslen o livrem! Btw vet jag verkligen inte vad det är och tweet gissar jag är något liknande sms eller mail, eller?
    Gör gärna en ordlista över internet termer m.m. någon dag som du har "idétorka" även om dina bloggkompisar vet sån´t kan även dina många läsare behöva det. Jag har i varje fall lärt mig/tror att dropbox är något "moln" som svävar omkring och där kan man lägga in och dropa ur.....vid behov.....
    Mitt 8-åriga barnbarn lade in en app i min mobil med viber.......och den används flitigt!

    SvaraRadera