torsdag 14 maj 2015

Platta paket

Vi fick några timmar över igår innan vi åkte till stugan. Det kostade 600 kronor och 18 kronor gick till Kamprads fond i Lichtenstein eller var det nu var han gömmer sina miljarder.

Hur många platta paket
har man inte släpat hem? 
Men vi svenskar älskar ju platta paket, och det gör man ju i hela världen så det är väl Kamprad väl unt. Och vi fick bra valuta för pengarna, den här gången liksom de flesta gånger vi handlar på IKEA. Det som var värt att notera lite extra den här gången och som gör det värt en rad i mitt sjuttital var den extra trevliga personalen idag. Har det kanske varit lönerevision med generösa påslag nyligen? Vi hittade inte vår hylla först men fick snabb hjälp av en tjej till rätt avdelning där vi skulle kunna se den uppmonterad, sa hon.

Hyllan 499, vattenkannan 59
+ diverse godis 

Lättmonterad såg jag direkt
Där stod den inte kvar, men tjejen på den avdelningen ringde ett snabbt samtal och gav oss besked vart vi i stället skulle gå för att se den. "Jag ringer dit så kan dom visa var den står när ni kommer dit" sa hon men det tackade jag nej till, det skulle vi väl klara själva. Hyllan såg bra ut, vi hämtade ut den och gick för att betala där tjejen som övervakade snabbkassan också var på bra humör och skojade lite med oss.

"Så lite det behövs" sa vi och gick raka vägen till godishyllorna utanför kassorna och köpte med oss några godispåsar upp till stugan och till alla barnbarn som skulle hälsa på i helgen. Gick vi i fällan? Är det här IKEA:s affärsidé att vara lite extra trevliga mot kunderna så dom handlar lite extra? I så fall lyckades dom den här gången.

Hyllan var ytterst enkel att skruva ihop och pryder nu sin plats på verandan. Och vi svenskar och alla andra kommer fortsätta att släpa hem massor av fler platta paket och fortsätta fylla på Kamprads fonder i skatteparadis där han slipper betala skatt i Sverige, det förlåter vi honom, vi älskar ju hans platta paket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar