söndag 1 maj 2016

Valborg mitt i city

Vi har en hyfsad rishög i stugan som jag tänkte sätt fyr på igår på sista april men så såg vi väderprognosen redan dagen innan. Fortfarande stor risk för gräsbränder tyckte man. Så vi höll oss hemma, rishögen sätter vi fyr på om några veckor.

Det är klart att det är en lyx att åka ut till fritidshuset till helgen, men det är en lyx att ibland välja att hålla sig hemma också. Vilken brasa skulle vi välja?

Vårtalare på Stora Torget
Mest drag är det på Djäkneberget och där samlas man när det börjar bli lite mörkt så eldarna där gör sig lite bättre. Mycket folk, körsång och fyrverkerier brukar det vara där och vädret var fint, men vi höll oss kvar i city. Stora Torget.

Tyvärr, nej inte tyvärr men på grund av alltför god mat som Margareta bjöd mig på, så tog kvällsmiddan så lång tid att vi inte hann ner till talet som Michael Campese VSK;s klubbchef, skulle hålla. Lite otippad vårtalare, skulle varit roligt att höra vad han sa. Men lite körsång hann vi höra om Sköna Maj och så blev det en liten brasa mitt på torget.

Liten brasa, men den brann bra. 
Lagom mycket folk, lite enkelt arrangemang med korvförsäljning och lite barnaktiviteter med fotboll, basket, innebandy mm. Och ett tvåmannaband som spelade och sjöng covers på publikens begäran, ett helt lagom arrangemang utan alltför mycket trängsel.

Hejade på lite bekanta som också drev runt på stan, Västerås känns ibland lite som en småstad. På ett positivt sätt. Och Maria Forss som är VD för Västerås Citysamverkan höll ett kort tal, det hann vi höra. Maria anslöt till tvåmannabandet och sjöng spontant lite hon också, lite småtrevlig stämning.

En lite större och mer känslosam brasa brann i Kenya igår. Elfenben för miljarder eldades upp. Imponerande och det är bara att hoppas att det hänsynslösa tjuvskyttet kan hejdas.

Dag 62 i #blogg100    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar