lördag 14 maj 2016

Eurovision Song Contest 2016

Ikväll är det den stora ESC-finalen 2016 i Globen så såklart måste det noteras i Mitt Sjuttital.

Petra Mede och Måns Zelmerlöw.
Petra o Måns -  
Jag är riktigt imponerad av den här showen och att så många svenskar är inblandade i så många länders program. Som låtskrivare, kläddesigners, showdesigners mm. Nu är ju Sverige ett av de länder där den här genren är mest hypad, med Mello under flera månader och en enorm uppmärksamhet i pressen så inte så konstigt att så många kreativa människor hamnar i den här cirkusen i Sverige.


Och några rynkar väl som vanligt lite fisförnämt på näsan åt ESC och tycker att det bara är nonsens men det skrattar jag bara åt. Om allt går smärtfritt i kväll är det fantastiskt att det går att genomföra ett sånt här jättearrangemang med så många länder inblandade, speciellt nu med alla kriser, konflikter och oroshärdar.

Världens största show? Nej, där är nog Super Bowl värre, men det här är imponerande nog. Australien är med och tävlar och sänder kl 5 på morgonen och det sänds även i USA, klart det inte bara är nonsens som några bekanta med sinne för finkultur tycker.

Musiken då? Musik som jag riktigt gillar åker undantagslöst ut direkt, men jag förstår att det står mellan Ryssland och Australien i år. Jag brukar rösta på Portugal, men dom har inte varit med i år, så då får det bli Frankrike eller Spanien tror jag även om jag inte hört dom bidragen än.

Eller Ukrainas 1944, det var ett hårt år för oss som var med då, jag minns det som igår. En låt väl värd att vinna. Synd att Irlands låt åkte ut och inte kom till finalen, det var min musik.

Man vs Machine, Eurovision 2016, mellanaktFantastiska shownummer som t.ex. Benke Rydman från Västerås och hans dansnummer med tre industrirobotar, vilket programmeringsgkunnande och vilka artister det finns i Sverige! Och programledare som både kan sjunga och dansa och har råd med självironi och inte är så pretentiösa som många internationella programledare är.

Jag ser fram mot kvällens show och hoppas det går bra för unge Frans, har verkar så ödmjuk.

Dag 75 i blogg100             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar