torsdag 12 maj 2016

Beträd ej gräsmattan

Förbudsskyltar eller bara anslag med uppmaningar om det och det är det svårt att få folk att följa. Visst blir man sugen att snedda över gräsmattan när man ser en sån där skylt. Skidspåret trampas ofta sönder.

Tvättinstruktionerna i tvättstugan är det klassiska. Svabba golvet! Töm luddfiltret! Håll tvättiderna! Ändå blir man så ofta irriterad av folk som inte är så noga. Jag är ofta sugen att sätta upp en den där klassiska lappen med gnäll i tvättstugan.

Men nu gällde det gymmet. Träningen skulle börja kl 9 och jag i brukar tidigast ta plats 10-15 minuter innan vi startar, ibland kommer jag prick nio.

Många andra är väldigt tidiga på gymmet. Dom föredrar sin vanliga plats. och vill gärna markera sin cykel i god tid, en timme innan start, med sin handduk och vattenflaska, tryggast så. Det är väl helt OK och inget att säga nåt om, vi är ju vanemänniskor och alla har sina vanor. Men vad gör man då när man är där en timme innan träningen ska börja och det står det ett stort anslag på dörren "BOKAT! STÖR EJ!"

Kanske man kan vänta utanför och komma tillbaka framåt nio. Eller kolla med receptionen vad som är på gång! Eller så kan man kliva på ändå och räkna med att det nog är något fel. Det är så de flesta gör.

Att en kan göra fel och bli tillsagd att gå ut kan man bortse från, men så går det 5 minuter till och en till provar om lappen fortfarande gäller och kliver på, blir tillsagd och går ut. Och en till efter ytterligare 5 minuter. Och en till. Så ställs en cykel framför dörren så att det fysiskt inte går att öppna dörren, men några försöker ändå, Skylt på dörren och en spärr innanför dörren, "det gäller nog inte mig", tänker dom och försöker ändå forcera hindret.

Då blev det dålig stämning på gymmet. "Griniga gamla surgubbar!"  Inte ens våra trevliga instruktörer kan alltid hålla masken.

Dag 73 i #blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar