måndag 2 maj 2016

Titelsjuka

Så här i kungatider blommar alla titlar ut i skvallerpressen. Jag vill inte vara sämre.

Sånt här får man lära sig i Japan.
Jag vill gärna tituleras Herr Bloggredaktör följt av en lätt bugning från midjan, ögonkontakt och ett kraftfullt handslag. Det är väl det minsta man kan begära. Vill någon niga lite lätt går det också.

I rockkören Rock Everybody är vi också noga med titlar. Den finaste titeln har vår adjungerade styrelsemedlem, körledare Lars. Skulle kanske varit nåt rockigare, amerikanskt, uttryck men "körledare" har vi fastnat för.

Nästa i rang har vi förstås vår ordförande som även tituleras "producent". President heter ordf ibland i andra föreningar men vi nöjer oss med ordförande och producent.

Vår vice ordf har också en fin extra titel, "Internationell kontakt". Vi får passa på när vi har en i styrelsen som jobbar i Bryssel där hon förutom sitt dagliga värv även har planer för vår kör. Det är unikt att ha en sån kontakt, och det är också unikt i Sverige med rocksjungande seniorer och riktigt exotiskt i hela Europa. Ja, inte ens i Amerika ser jag någon motsvarighet till vår kör. Och fru vice ordf åker till New York nästa vecka, kanske kan vi bli uppmärksammade där också om nu Sverige får en plats i säkerhetsrådet. "Rock Everybody on Tour". Vår Internationella kontakt har åkt hiss med Arafat också....

I första världskriget stannade skjutandet upp en julafton när man lämnade skyttegravarna och kickade lite boll med varandra. Povel Ramel hade en vision om skolösa soldater för att stoppa skjutandet. Klart att körsjungande också kunde vara bra för världsfreden.

Längre ner bland titlar i kören har vi röstbefriaren (som till vardags undervisar på SVT) och ansvariga för medlemsregister och sångtexter. Och så kommer vi till bloggredaktören som har hand om marknadsföringen av kören. Marknadsansvarig låter väl fint, det är hans/min extratitel.

Men för att ingen ska missförstå dagens ämne, våra titlar visar bara vilken funktion vi har i kören och inget annat. Jag bara spetsade till det lite när jag läste i Aftonbladet om titlar på kungamiddan.

Men det där med bugning för Bloggredaktörn skulle sitta fint.

Dag 63 i #Blogg100    

1 kommentar:

  1. Jag funderar på att ändra min titel till Marketing Manager, eller kanske Business Manager eller nånting med Executive kanske. Det här ska jag fila på.

    SvaraRadera