onsdag 25 maj 2016

Hippocampus gillar nya grejer!

Sköt om din Hippocampus, det var väl gårdagens stora behållning och viktiga uppmaning på nyheterna!

Hjärnan utvecklas positivt om man låter den lära sig nya grejer och storleken på din Hippocampus är mätbar och blir större om man ger den nya intryck, om man lär sig nytt och inte bara går på rutin.

Det känns ju självklart att det är bra att lära sig nytt och sånt man bara förstår utan någon forskning, men det är fint om man kan mäta och bevisa det också. Och här i Mitt Sjuttital har jag inte gett upp än, möjligen att jag ger mig i kast med lite väl mycket nytt ibland och ger mig ut på djupt vatten, men det brukar ju reda sig, och det som är bra för min Hippocampus är bra för resten av mig också.  

Där sitter han, den lille rackarn.
Sen kom dom in på fysisk aktivitet också som bildar nya nervceller, det har man hört förr, men dom där nya nervcellerna måste komma till användning också, det var poängen. Prova något nytt!

Nya grejer har alltid legat för oss, som när Margareta o jag en sommar lärde oss Square Dance på egen hand och när hösten kom körde vi kurser. Allt det här med Sociala Medier, att det skulle bli så stort kunde man inte ana, för 10 år sen. M.m.

Och att bli körsångare och lära sig 10-20-30.... låtar utantill är utvecklande för Hippocampus. Jobba med nya grejer i datorn och apparna i mobilen, läsa böcker och lösa korsord, prova nya vägar och se vart man kommer. Gå på kurs.

Såna här nyhetsinslag går jag på direkt. Hippocampus kände jag inte till tidigare, men allt annat kändes självklart att det är nyttigt, kanske speciellt för oss äldre att lära oss nytt så att vi inte bara slår oss till ro.

Att en välskött Hippocampus kan förbygga demens och Alzheimers är ett plus.

Dag 86 i #blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar