måndag 16 maj 2016

Ett stavfel, dåliga hemsidor och lite gnäll

Ett pinsamt stavfel på en hemsida för några år sen som jag klagade på gjorde att jag fick ta över skötseln av den hemsidan i vår förening.

Det stavfelet gör jag själv ibland och finare folk än jag felar också ofta ser jag. Inga namn, men "repetition" blir ofta "repetion" och såna stavfel sticker i ögonen på mig. Jag fick ta över hemsidan som hade en rätt tråkig design men nu i veckan bytte vi till en lite trevligare version, en hemsida som är bra nog när man måste hålla sig till vad en mall klarar och när man saknar programmeringskunnande. Bra nog. rockeverybody.se

Det kommer att ta ett tag att vänja sig
vid Swedbanks nya hemsida
Men jag är lite orolig för Swedbanks nya hemsida som är tillgänglig redan nu och jag har provat den ett tag. Folk lär sig väl den till slut och mycket är bra med stora tydliga menyer, men några saker är riktigt dåliga. Men dom har tur, jag har lämnat in mina synpunkter på det som jag hade svårt att hitta. "Den som söker han finner", men det är just det. Inte ska man behöva använda fantasin när man söker en funktion. Jag fick t.ex. leta flera dar innan jag hittade informationen om vilka räkningar som låg för betalning.

SL är nästa exempel. Den hemsidan är ju suverän på många sätt, men när jag behövde ändra en uppgift gick jag bet. Det gick inte!

Jag hade fått en skuld, och efter nån vecka eller så så kom jag på hur man skulle göra men då var det försent. Inte självklart för en lantis som inte använder SL-kortet så ofta, men till slut kunde jag betala min skuld, men då hade jag redan fått en faktura. Som blev till en påminnelse med kravavgift och "betala nu annars blir det inkasso!" SL var bestämda när jag ringde, fakturan måste betalas fastän jag redan betalt på annat sätt! Så nu har jag betalt 200 kr två gånger och dessutom betalt 60 kr i kravavgift pga en dålig hemsida. SL-kortet kommer att räcka flera år nu. Och så heter det väl egentligen Access-kort inte SL-kort.

Duktiga hemsidedesigners är inte alltid så duktiga människokännare hur folk tänker, och det är fint att gnälla lite.                  

Dag 77 i #blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar