torsdag 11 juni 2015

På banan igen!

Det har varit bloggfritt några dar till allmän lycka, men det är svårt att hålla fingrarna i styr alltför länge.

Efter att årets #blogg100 avslutades i måndags har det varit några vändor med kommentarer på våra forum som bara intresserar oss deltagare, men jag gör en ändå en summering. Vår general hade ett program han körde och fick fram en massa statistik.

Det var lite färre deltagare i år än tidigare, 4-500 tror jag det var. Statistik gillar jag och man skulle kunnat visa fler staplar, vilka ämnen har avhandlats, hur många kommentarer har skrivits etc. Könsfördelning, åldersfördelning etc etc. Nu var det mest antal blogginlägg på några olika ledder. Och ojdå, hr Widmarks vandring genom sjuttitalet blev inte ens bokförd!

Seriöst bryr jag mig inte att jag inte kom in in på "topplistan", men hade generalen och hans analysprogram räknat mina inlägg hade jag kommit på plats fyra antalsmässigt men var jag hade hamnat kvalitetsässigt är mer tveksamt. Plats fyra av 400 är ju bra om man tycker det är viktigt, och det ser jag att några av mina kollegor tycker, att komma med på topplistan, men jag är ju så blygsam så jag nöjer mig med en liten kommentar här för mina närmast sörjande. Och missade analysprogrammet mig så kanske det var fler också som inte fick sina inlägg räknade.

De flesta har haft fullt sjå att skriva ett inlägg varje dag så merparten har nog hamnat på 100 prick, och jag har inte haft någon annan ambition heller, det har bara av misstag råkat bli några extra någon gång, som den vårvinterdagen då jag skrev tre inlägg och ursäktade mig med en liten dikt som började så här:      

Skrivklådan var svår i går
dags för bättring nu och bot
men när vintern går mot vår
kör min autopilot

"En om dan" sa Fredrik Wass
"sju i veckan räcker gott"
Fredde - känner mig så kass
skrivklåda har blitt min lott

osv, fyra verser till.

Men blir det nån fler #blogg100 lurar jag på att satsa men på kvantiteten. Eller är det kanske så att jag inte räknas för att jag fallit för åldersstrecket? Åldersdiskriminering? Äh - nu knappar jag vidare här i min sjuttitalsvärld vare sig jag räknas eller inte! Att blogga är ingen tävling.                    

1 kommentar:

  1. Bra att du är igång igen.........har vant mig vid att läsa din blogg varje dag........

    SvaraRadera