måndag 22 juni 2015

På håret hos frisörn

Med en fullstämplad rabattkupong tänkte jag klippa mig extra billigt idag, men var hela stan där idag?

Paradgatan en turistig vy?
Som tur var hade jag gott om tid så jag tog min kölapp och tog en promenad en stund. Hur ser stan ut med turistögon? tänkte jag utforska tills det blev min tur hos min hårfriörska.

Lite ödsligt 
Västerås är en rätt fin stad med fina miljöer, Kyrkbacken och Domkyrkan, Djäkneberget, partiet längs Svartån och hamnområdet etc. men själva centrum får jag väl erkänna kan se lite trist ut, åtminstone på den vändan jag gick idag. Men det är gott om uteserveringar, det är ett plus och säkert nåt som turister uppskattar. Inglasade restauranger som passar årets väder så här långt men även många för soliga och varma dagar, som t.ex.   O'Learys nya uteservering på Stora Torget. Vi är hemma i stan så lite på sommarn så man känner sig som en turist, och det lockade till en utekväll men ajdå, måndag = tvådag. Ingen bra idé att gå ut ikväll och bara beställa in ett glas vatten.

O'Learys uteservering
får vänta på ett besök 
Västerås är väl inget turistmål i sig för långväga turister men nog kan man strosa runt lite här och ha det trevligt så några pluspoäng som turiststad blir det allt. Och på en båttur ut på Mälaröarna och en tur till slotten en bit utanför stan så det finns mycket att se. Varför inte det unika Jazzens Museum i Strömsholm, jag fick programmet därifrån idag.

Så strosade jag runt en stund i väntan på min tur. Jag trodde nog det skulle ta en bra bit över en timme, men precis när jag kom in på Klippstugan tryckte min frisör fram mitt nummer! Tala om tur! Så jag fick min nya sommarfrisör med rejäl rabatt sånt som en sjuttitalist uppskattar. Och kalufsen måste förstås förevigas med en kortklippt selfie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar