torsdag 23 oktober 2014

Rock Everybody goes musical

Jag är fortfarande väldigt aktiv i PRO:s rockkör, Rock Everybody. Och kören är också aktiv med över 200 deltagare. Nästan så att vi börjar bli för många i kören, men det törs jag nog inte säga.

Vi sjunger vår ungdoms rockmusik förstås från 50-60-70-talet, och det låter riktigt bra även om just jag inte hör till dom där som sjunger speciellt bra. Rockmusiken kommer vi aldrig att släppa, men på senaste träningen fick vi en rejäl utmaning i en helt annorlunda stil.

Ett arrangemang i vinter i Konserthuset ska vi förgylla med några sånger och alltså inte rock den här gången utan några kända musikalmelodier. Vi tränade i måndags på de tre sångerna vi ska sjunga, och det slår en hur mycket träning det ligger bakom att kunna sjunga bra. Även om man hört låtarna förut och kanske redan kan en och annan textrad så blir det väldigt annorlunda när man sjunger i kör. Och lite stämmor här och var.

Vår repertoar består nu av 10-11 låtar jag kan rätt OK utantill, så har vi tre nya som vi repeterar in som jag har en del kvar på att memorera och så är det dessutom nu tre musikallåtar som ska nötas. De första månaderna i kören tänkte jag ofta att jag kommer aldrig att kunna lära mig sångerna utantill, men det går alltså! Jag kan inte hålla rätt på plånbok och nycklar men några hjärnceller är väl i alla fall kvar eftersom jag kan plugga in våra texter. Så kan man ju inte låta bli att tänka på skådespelare som Meta Velander, 90 och för den skull ynglingen Malmsjö, 82 (förlåt) som pluggar in nya roller på löpande band. Jag inbillar mig att det är bra hjärngymnastik.            

Här är en av låtarna vi ska sjunga. Vi sjunger bitar av Herodes text men jag är osäker om damerna i kören ska ha liknande scenkläder som damerna i filmklippet har. Fin sång är det i alla fall som vi ska försöka plugga in.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar