onsdag 1 oktober 2014

Releaseparty på femte våningen

Uppsluppet på Releasepartyt!
Vi var bara på After Work med PRO Kultur på Harrys häromdan, men följderna av ett par öl där kommer inte att klinga av inom överskådlig tid. Några ord där i ett samtal och så en kommentar från Margareta gjorde att jag föll pladask. Så här var det inte tänkt att det skulle bli. De som känner mig vet hur försiktig jag är med öl o sånt, men att jag var så här lättpåverkad...


Det ena ger det andra och jag återkommer kanske med några detaljer senare, men idag, 1 oktober 2014, sjösätter jag som en följd av den där träffen min nya blogg som tar vid där mitt tidigare bloggande kommit till vägs ände. På vårt, Margaretas och mitt, releaseparty i går kväll med tillhörande skål och hurrarop hade jag glädjen att annonsera ett nytillskott bland alla bloggar (ska det verkligen vara nödvändigt, det finns ju så många redan...), en blogg som är tänkt att som en egotrippad roadmovie leda mig vidare längs min vingliga väg in i framtiden, och i och med detta inlägg anses nu bloggen invigd.

Under rubriken Mitt ljuva sjuttital   på   mitt70tal.blogspot.se  kommer mina öden och äventyr under nästa decennium att dokumenteras, 2014-2024!

Programförklaring:

I min nya blogg har jag inga förväntningar annat än att ha ett forum att avreagera mig på, och jag räknar inte med att någon orkar göra mer än sporadiska besök här i mitt sjuttital. Den här bloggen gör inga anspråk att vara spirituell och roande, den blir nog tvärtom rätt torr och tråkig, men av egoistiska skäl är det väldigt praktiskt med en blogg som håller rätt på hur vädret var i midsommar och när var det egentligen vi gjorde den där resan etc etc. Jag kommer säkert att ibland skriva långa och småtråkiga inlägg, ibland nåt kort med kanske bara en bild, en blandad beskrivning av min resa under mitt sjuttiotal. Många glädjeämnen hoppas jag, men säkert blir det en del sorg och trista saker också, ett decennium är långt.

Det blir ingen släktkrönika, i en blogg är det bloggaren som är huvudpersonen. Bloggen kommer att skildra min egen kontext (ett ord jag aldrig tidigare använt, men jag tänkte först kalla bloggen "Min kontext" bara för att det låter så fint) så de som rör sig i min närhet går aldrig säkra, vänner som ovänner.

Ett decennium är min plan, 2014-2024! Vad kommer att hända? Ingen släktkrönika alltså, men våra barn går vidare mot nya utmaningar, nån kanske byter jobb, nån annan byter kanske bostad. Barnbarnen växer upp, de äldsta kanske hinner flytta hemifrån och de yngsta (utom Ebbe) hinner bli tonåringar. Och vi själva blir allt skrynkligare och gråhårigare, tja sånt kommer väl också med i mitt tioårsprojekt. Ingen eller inget i min kontext är fredat.

Men mest kommer det alltså att handla om mig själv och mina vedermödor genom livet och en allt mer stigande ålder, och helt klart kommer bloggen att skrivas i en positiv anda.

Bloggmiljön jag börjar i är Googles Blogger som är den miljö jag kan bäst även om den nästan känns lite gammalmodig, men under 10 år kommer det att komma mycket nytt. För 10 år sen fanns inte Facebook och egentligen inte bloggar heller och i mitt ljuvliga sjuttital kommer jag att hänga på låset för att ta till mig bra nyheter. I går annonserades  t.ex. Windows 9, heter det fortfarande Windows om 10 år och vilket nummer är det då?

Voilá - champagnen är urdrucken, första blogginlägget är på plats. Ingressbilden ska ändras och layouten likaså, färger o typsnitt mm ska ändras, men nu är jag igång.

1 kommentar:

  1. Läskigt att mina tjejer kommer bli tonåringar inom nästa tioårsperiod. Men du har ju helt rätt så klart (just i detta fallet...).

    SvaraRadera