lördag 4 oktober 2014

Det skulle aldrig hänt för femtio år sen

Tiderna förändras och man själv också. På dagens joggingrunda kom jag på slutet att springa rakt genom centrum utan att nån enda brydde sig det minsta. Det skulle jag aldrig gjort då för 50 år sen.

När jag började jogga i 20-årsåldern höll jag mig bara i skogen i joggingspåren som började dyka upp då på 60-talet. Mjuka sågspånsspår, moderna dämpade joggingskor hade man ju inte då. Fortfarande när jag var över 30 var det lite suspekt att jogga på allmänna vägar, jag tog ofta mina joggingturer lite sent när det började bli mörkt ute.

Ett exempel på "förändring över tid", sånt där är också en morot för mig med mitt bloggeri, och speciellt nu med ett 10-årsperspektiv med min nya blogg. Med tiden kan det bli intressant att veta vad en biobiljett kostade 2014 och vad som var populärt på TV då etc. Vad gjorde man åt miljön? Det kommer jag att ha nytta av om jag skriver ett nytt kapitel till dokumentet "Mina Minnesbilder" som tog slut 2009, jag har lite såna funderingar.  

Inte för att jag inbillar mig att just mitt liv är så intressant för eftervärlden att grotta ner sig, men ändå, tänk tanken att man fått veta lite hur Jonas Fritz, min farfars farfar tänkte där han gick på soldattorpet nere i Vingåker, hur levde han, kunde han läsa, vad visste han om världen? Han borde haft en blogg och skrivit "Mina Minnesbilder"!

Nu finns det visserligen oceaner av information om samhället som för alltid kommer att finnas kvar, men jag inbillar mig ändå att en och annan av mina barnbarns barnbarn i långa tider kommer att ha glädje av att ta del av hur livet levdes en gång anno dazumal.        

Så för att ge mig själv en spark i baken har jag idag anmält mig till en kurs för att lära mig skriva bättre och fokusera så att jag inte blir så surrig när jag skriver. Jag har ambitionen att skriva några nya kapitel till mitt förra dokument om minnesbilder och då är mitt bloggande inte så dumt att ha som stöd på vägen. Och så kan det i en framtid när den här 10-årsperioden börjar rinna ut bli ytterligare ett kapitel om det nu har hänt nåt värt att skriva om.

De här raderna är mest riktade till mig själv så att jag vet varför jag egentligen bloggar, det är alltså inte bara ett 10-årsperspektiv, det sträcker sig långt in i evigheten....., Hybris?        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar