torsdag 4 augusti 2016

Rulla hatt i Västerås

Bister uppsyn, men skenet bedrar.
Efter över två månader i stugan i Sala är det fint att ta en utekväll i Västerås, rulla hatt och måla stan röd.

Det var rätt milt väder i går kväll, möjligen lite blåsigt, och mycket folk på stan, mycket med Västeråsmått mätt. Under året är det ofta söndagskvällar vi käkar på stan, ofta lite trötta efter en hektisk helg t.ex. Då har det ofta hänt att vi sitter ensamma på restaurangen, söndagen är ingen utekväll i Västerås. Det kan vara lite trist, roligare när det är lite drag.

Vi drog runt en stund för att välja ställe och det finns mycket att välja på. Tänkte först på "glasburen" på Smedjegatan, Bistro Gränden? Såg trevligt ut och inte fullt men det var lite väl hög ljudnivå därinne, Nej Tack! Vi hoppade glasburarna på Torggatan också och satsade på Bellman vid Stora Torget.

Folktomt på Smedjegatan,
men det skenet bedrar också!
"Wait to be seated" stod det och vi väntade. Och väntade. Och väntade. Killen i baren nickade lite avmätt, men annan personal bara visslade förbi ett par gånger utan en blick. Så vi väntade ett tag till. Sen väntade vi inte mer.

I ställe hamnade på Nojon Moni, vårt gamla indiska favoritställe som fått ny ägare och nytt namn. Granne med Bistro Gränden och första gången på några år som vi åt där nu sen dom bytt namn. Där behövde vi inte stå och vänta i dörren som ett par fån utan fick en bra plats utomhus där vi kunde kolla alla Pokémon-jägare och alla andra som också rullade hatt i onsdagskvällen. Indisk mat är alltid gott även om Margaretas "Lamm Tikka"  nog var mer en gammal tacka, "Lamm Takka" men vi bytte lite mellan varandra och indisk mat är alltid gott.

Så hade vi ätit färdigt och nu skulle det rullas hatt! Men på ostadiga ben efter alltför mycket mat och en flaska Kingfisher så rullade vi i stället hemåt genom Rudbecksparken.

Vi får måla stan röd en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar