onsdag 24 augusti 2016

Gräsklippningssommar

Trött på att klippa gräs brukar det heta när folk flyttar till lägenhet. Och i år har det varit mycket gräsklippning.

Halvtid med halva gräsmattan klippt
Och ett lite uttjatat ämne här i bloggen också känns det, det här är väl en gammal repris? Men det var det första som kom för mig när jag tog en lite paus i halvtid under dagens klippning.

Och börjar med att skryta över vår gräsmatta. "Hur sköter du gräsmattan så du får den så här fin?" brukar folk fråga. "Vad använder du för gödsel och hur ser du till att hålla mossa och maskrosor borta?" säger dom.

Soppatorsk efter idag
Svaret är rätt enkelt, jag tar en kopp kaffe på verandan och ger gräsmattan fria händer. Det hela började väl med Stig och Laila som anlade gräsmattan för 40 år sen eller mer, dom var duktiga, förtjänsten är helt och hållet deras. Säkert bra jord, bra förarbete och bra kvalitet på gräsfröna. Jag gör ingenting mer än klipper den.

I år har jag klippt minst en gång varje vecka och ibland tar det bara fem dar innan gräset är för långt och måste klippas igen, det växer ju så himla fort. Vem sa nåt om gödsel? Vår trögstartade Klippo som jag gnäller lite över då och då har fått jobba hårt i sommar. Två dunkar akrylatbensin á 5 liter för 175 kr har gått åt och nu behöver jag köpa en dunk till, jag körde slut på den senaste nu idag.      

Mossa? Jo lite grann i skuggiga partier, men mossan syns nästan inte, gräset växer högt där också. Så bidrar det förstås till den fina gräsmattan att vi har ån längs tomtgränsen, gräset torkar aldrig ut riktigt.

Nej nu har jag inte tid att sitta och skriva längre, nu ska resten av gräsmattan klippas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar