tisdag 2 augusti 2016

Hallontider

Hallon på morronfilen, hallon och mjölk till lunchen och hallon som efterrätt till kvällen. Och det som blir över hamnar i frysen.
Hallon o mjölk som mellanmål också idag. Frysen är full!

Rabarberna är inte så goda längre och jordgubbarna är slut. Äpplena är inte riktigt klara än, vinbär finns det gott om men i år är det är framför allt hallontider. Och våra hallon är ovanligt fina i år.

Granen stod så grön och grann på kullen, men när vi tog ner den blev det fart på vår hallonbacke i stället. Hallonplantor nedgrävda lite osorterat, vildhallon blandade med trädgårdshallon och nu plockar vi ett par liter mest varje dag. Det kanske skulle ge mer och i alla fall vara mer lättplockat om vi planterat lite strukturerat i rader, men det är en poäng med att ha det lite vildvuxet också. Inte så noga.

Vår vildvuxna hallonbacke
Goda hallon, en gammal sort från början planterade på granntomten av trädgårdsmästaren som bodde där innan vi hamnade här på Stentorpet i Sala. Nyare sorter växer kanske snabbare och ger ännu större skördar, men inte är dom så här goda. Har jag chansen provsmakar jag några hallon (pallar..) på tomter jag går förbi och ofta är dom helt smaklösa, inget går upp mot våra hallon.              
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar