tisdag 30 augusti 2016

Infrastrukturavgift

Det har varit flera insändare i lokaltidningen i sommar om fakturor för trängselavgifter och infrastrukturavgifter och på TV har de höga förseningsavgifterna diskuterats.

Jag har läst insändare om räkningar på 11 kronor och en hade fått en faktura på 9 kronor, men jag var ännu värre. Fem kronor ska jag betala innan 30 september, annars får jag en dryg förseningsavgift. För säkerhets skull så betalade jag min femma direkt och jag liksom dom som skrev insändare undrar förstås om det är nån vits att kräva in så små avgifter.

Snygg bro. Fem kr var billigt.
Jo, det är klart, skulle jag glömma betala så åker jag på att betala 305 kronor i stället och de höga förseningsavgifterna blir till miljoner till statskassan, det är väl därför jag fick min faktura, man kanske sitter och hoppas att jag ska glömma min femma. En faktura på fem kronor kostar väl minst 50 att skriva ut, kuverteras och skicka.

Det var den 20 juli jag kostade på mig att åka över en avgiftsbro i Motala och jag satt med en femma i handen som skylten visade för att betala. Jag väntade mig en spärr så jag fick betala direkt, det såg så ut på skylten längs vägen, men nu kom avgiften alltså på posten.

Det lustiga var att jag knappt märkte att jag åkte över nån bro. Om det var kö, dimma eller om jag kanske åkte så fort att jag bara inte såg den minns jag inte men jag missade den. Den ser rätt snygg ut på bilden så lite snuvad känner jag mig när jag åkte på avgiften fastän jag missade upplevelsen.

Nästa gång jag åker genom Motala ska jag vara mer observant eller så åker jag genom själva stan och tjänar en femma. Jag får se.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar