tisdag 9 augusti 2016

Mitt dagliga bad, giv mig idag

Badtempen i ån är fortfarande helt OK, nån grad under 20.

Bryggan i ån.  
Som max gick den upp i 22 i år men tillräckligt för att det blivit ett dopp mest varje dag från vår anspråkslösa brygga. Jag tänkte mig ett dopp i morse också och tänkte skryta med det, men bangade ur när Margareta tyckte jag skulle ta duschen inne i stället. Det var frestande idag så det blev inget morrondopp i Viksbergsån idag.

Och bäst som jag tvekade damp det ner en stor gren från alarna. Den gick väl av igår i den hårda blåsten i går och nu på morgonen börjar det blåsa upp igen, det kommer att blåsa ner fler gamla grenar idag. Och i morgon onsdag då vädret på Stentorpet kommer att bli riktigt eländigt så jag avvaktar några dar med fler bad.

Till helgen är det kräftfiske i Sala och då kommer kräftfiskarna från stan med sina burar men jag låter mina kräftor vara i fred i ån, och inte tror jag det är så stora mängder. Dom sköter sig bra, har aldrig bitit mig i tån så dom får vara. Men åbadet fortsätter jag med åtminstone en bit fram i september.

Och i kväll på allsången från Skansen får vi höra den spännande fortsättningen av Sten & Stanleys "Margareta". Efter 40 år får vi veta vad som hände när hon öppnade dörren!

Det var allt för idag. Nyduschad men utan åbad tar vi en tur. Få se hur många grenar som blåst ner tills vi är tillbaka i  morgon.                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar