måndag 29 augusti 2016

Flyttfåglarna drar söderut

Vi flyttade ut till fritidsstugan för sommaren 2016 alldeles häromdan (känns det som). Det är fint med friheten på sommarn, men nånting gick fel med tideräkningen för idag flyttar vi hem till stan igen. Otroligt hur fort en sommar går.

Summering av sommaren lite kort

Vädret är viktigt för oss svenskar. Rätt normal sommar i år kanske tom lite bättre än normalt. Bad i ån är min måttstock och jag har inte behövt duscha varmt inne så värst ofta. Och bra timing med vädret just idag när vi packar ihop, det regnar och är bara 12 grader ute.

Morgontidningen i brevlådan har fungerat till 100 % i år, inte en miss! Prolog som sköter distributionen - bra gjort! Det är klart det ska fungera, men jag är ändå imponerad att det inte varit en enda miss. Och i morgon ligger tidningen på hallgolvet hemma i stan, eller....

Motionen har det varit lite si och så med. Konstigt att jag tycker att det är enklare att träna hemma i stan, men dagarna blir lite ostrukturerade i stugan. Ok, lite har jag sprungit och visst har vi cyklat en del och även promenerat, men det kunde absolut varit mer.

Maten är extra viktig på sommaren och vi har ätit mycket och gott. Speciellt när vi haft besök av våra fantastiska ungdomar som grillar och komponerar sina rätter med massor av godis, ofta. vegetariska nyttigheter. Och det här var nog första sommaren nånsin vi inte ätit en enda gång på Måns Ols på hela sommaren, Margareta bjuder på så god mat så vi har inte gjort oss det "besväret", det får bli nån gång i höst i stället. Och det blev ett sommaruppehåll med vårt 5:2-ande men det körde vi igång med igen i förra veckan.

Sommarn rundas av med en grillkväll
Svamp och bär har vi plockat rätt normalt och det är ju mycket kvar i skogen. Trattisar och lingon, det finns mycket kvar som väntar på att bli plockade.

 Sista helgen blev en värdig avslutning med en riktig varm kväll där inte tröjan åkte på förrän framåt midnatt, en av de varmaste kvällarna på hela sommaren. Men dagen därpå drog 
höstkylan in.

Jag borde säkert jobbat lite mer på stugan i år, men det är dumt att jobba för mycket med det man kan skjuta upp till senare. Och med en dryg halvtimme till fritidshuset är det inte så dramatiskt att flytta hem, vi är säkert tillbaka igen redan till helgen om inte förr.                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar