lördag 6 augusti 2016

Pokémon Go är inte helt enkelt

Det svåraste med Pokémon Go är att leta monster utan att visa att man är ute och letar monster . För det är ju lite skämmigt att hålla på med sånt där. Vid min ålder.

Så här ser jag ut på jakt
Sen är det svårt att fatta alla regler, där har jag inte kommit speciellt långt. Men i går fick jag i alla fall reda på vad ett Pokéstop egentligen är och så hörde jag att det finns ett Pokéstop nere vid Måns Ols så idag gjorde jag mig ett ärende dit och blev rikt belönad med en massa bollar (50 st?).

Och tur var väl det. Bäst som jag smög där utanför restaurangen och låtsades att jag bara kollade på utsikten, det var så mycket folk där på restaurangen, då dök det upp en jätteorm. Jag blev jätteskraj,  Dratini på 3,3 kg och 1,8 meter lång är inte att leka med. Jag försökte se cool ut och drog mig lite åt sidan och jag hade ju mina bollar. Kastade fyra bollar och fångade ormen och i ett huj ökade jag mitt Pokédex med bra många procent. Från 2 till 3 fångade monster. Tre fångster på tre veckor är väl inget toppresultat men jag har framtiden för mig.

Annars har det väl blivit som jag trodde i insändarspalten. "Väx upp! Löjeväckande!" etc. har jag läst. "När vi var unga var vi ute och spelade fotboll, klättrade i trän och larvade oss inte..."   Det var ju väntat, men jag har också läst en hel del positiva åsikter. Sven Melander jämförde det med stavgång för pensionärer på något sätt, kolla hans Youtube eller Facebook, jag minns inte riktigt hur han fick ihop det.

Jag blir nog aldrig nån toppspelare på Pokémon men man måste vara imponerad hur snabbt det spreds över hela världen. IT-profilen Brit Stakston jämförde med Facebook-boomen i augusti 2007 då användarna i Sverige gick från 40.000 till över en miljon på några veckor. Jag var trög i starten den gången men gick med några månader senare i alla fall, i oktober 2007, men när Pokémon Go släpptes 16/7 var jag med redan 17/7!

Men lite skämmigt är det. Vid min ålder..

2 kommentarer:

 1. Haha ja jag känner känslor när man är ute och vill letar efter pokémon - men inte så att alla andra se att man hålla på att spela också! :D
  Jag tror inte att jag kommer att sammla så många pokémon - jag fattar inte hellre reglerna och här i Stadtroda finns också inte så många eller hela systemet funkar inte och appen tappa hela tiden servern.

  Men lycka till att hitta flera!
  Jag tycker det kul att du är så modernt och prova alla nya saker!

  Hälsingar,
  Alexa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Alexa! Det kommer så mycket nytt hela tiden och jag erkänner att det inte alltid är så lätt att förstå hur man ska göra men kul att prova lite i alla fall. Ha det så bra i Stadtrode i höst.

   Radera