måndag 30 november 2015

Run For Your Life är i mål

Loppet startade 10 november i Kiruna och alldeles nyss gick dom i mål på klimatkonferensen i Paris. #CPO21. #runforyourlife

Flera gånger om dan och ibland flera gånger på natten har jag följt Riksteaterns lopp genom Sverige - Danmark - Tyskland - Holland - Belgien - Tyskland igen och så ända fram till målet i Paris.

Högtidlig avslutning när ungdomar gick tillsammans
fram mot CPO21-entrén
Jag kommer verkligen att sakna den här mastodontsändningen! Några har sprungit snabbt, någon har tagit slut och fått gå en hel del. Några har sprungit långt (20 mil var det längsta jag sett) och några har sprungit kort (400 meter). Någon åkte rollerblades och när dom legat efter tidsschemat har några cyklat ibland har jag sett.

Ett bra resereportage har det också varit. Jag har varit ute på danska landsbygden, upplevt morgonrusningen i tyska småstäder och härom kvällen tog jag mig genom Amsterdam på jobbigt trafikerade vägar. Ett bra mycket roligare resereportage än vad man ser i många vanliga resereportage.
Xiuhtezcatl och några barn.
Hans egna?
Med ett allvarligt syfte förstås, klimatförändringarna, men klimatfrågor är inte så inne just nu när våld, terror, flyktingar och löneförhöjningar är viktigare. Nu i veckan läste jag en insändare i Vlt där man tyckte att det var ju bara skönt med lite varmare klimat.

Den allra sista biten fram till CPO21 bars stenen av Xiuhtezcatl som sjungande överlämnande stenen till konferensen efter att den hade transporterats från hand till hand i över 400 mil av 1000 deltagare! Från Kiruna till Paris.

Imponerande och jag hade gärna tagit ett pass på vägen genom Sverige, men blev inte utvald. Lite tur också, för med min drullighet hade det nog varit stor risk att stenen inte kommit fram, jag hade nog tappat den i något mörkt dike och det hade varit lite skämmigt och tagit udden av den här stämningsfulla avslutningen.

Som Povel sa: Var är stenen broder, var är stenen syster, med undran och skräck jag undrar var, var, var? Så var det med det och varför man kallade projektet Run For Your Life är alltför uppenbart.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar