tisdag 24 november 2015

Jag uppfinner regelbundet hjulet

Jag gillar dom där gamla uttrycken som förra generationen körde med, "Gudars skymning" var ett uttryck mamma Karin ofta körde med och så suckade hon. Det gör jag också allt oftare. "Gudars skymning så mycket man ska kunna!" Låter bättre än det där lite lätt löjliga "Oh, My God!"
Den här bilden känner jag igen.
Det här temat har jag väl använt till leda nu.

Hemsidan, bloggarna, bildspel, Movie Maker, mobilerna med sina appar, Youtube, Skype osv osv i all oändlighet. Nya releaser med nya funktioner och aldrig nån att fråga. Utskrift från surfplattan eller från Margaretas bärbara? Jag fick tyvärr inte till mitt "kunskapscenter" för dataintresserade äldre där vi kunnat dela med oss av det vi kan, grabben Jante kom emellan!

Det värsta i den här åldern är sen att lägga allt på minnet. När jag lärt mig hur jag ska göra en grej och det sen går ett halvår tills nästa gång jag ska göra samma sak så får jag börja från början igen och uppfinna hjulet. Anteckningar? Nej, det fungerar dåligt, jag är lite för ostrukturerad.

Bildresultat för skype
Tom terrorister kör Skype har jag hört
Skype har jag haft länge, jag tänkte en gång ha kontakt med barnbarnen på Skype, men det blev inte så, vi bor väl för nära och träffas så ofta ändå. Det är naturligare att Skypa när det ligger en ocean emellan. Nu försöker jag friska upp minnet och Skypar med Margareta i rummet bredvid, men det gick åt pipsvängen direkt. Jag får det nog att fungera innan sola går ner, men just nu bara suckar jag "Gudars skymning!" Skype är ju så enkelt.
       
Och bilen är egentligen rätt enkel den också, som tur är är den inte den allra mest avancerade bilen. Men ändå ny och modern och med en hel del finesser där är det mycket jag inte har hunnit lära mig än. Jag brukar passa på att läsa handboken när Margareta är chaufför och en del testar jag när jag kör själv också så jag lär väl mig med tiden. Farthållare, Limit och Bluetooth är nytt för mig, jag börjar få kläm på't. Mycket annat också är det också, och ändå gör man ju aldrig några reparationer på bilar längre, det har jag släppt för evigheter sen. Spela musiken från mobilen i bilhögtalarna är nästa jag ska lära mig.

Det där man sen gör ofta sitter sen rätt hyggligt men hur man ändrar tiden till sommartid på köksklockan lär jag mig aldrig. Där uppfinner jag hjulet två gånger om året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar