lördag 21 november 2015

Svag för sötsaker

För mycket socker är dumt, ja tom farligt har man hört. Men jag är lite svag för sötsaker ändå.

Mest choklad och senaste tiden har det allt blivit lite väl mycket choklad. Inget missbruk, men det är svårt att stå emot i affärn när det är extrapris på två 200-grams chokladkakor för bara ett par tior. Men vi har enats nu om att (i princip) ha ett köpstopp en tid. Jag är mest svag för Karl Fazers mjölkchoklad medan Margareta helst väljer Anton Bergs mörka choklad.
Lite gott till kaffet kan man kosta på sig.

Sen är jag svag för glass också, vi har nästan alltid en Häagen Dazs i frysen. Lite roligt att barnbarnen rynkar lite på näsan åt den glassen, dom vill hellre ha Big-Pack. Men det är ju inte riktig glass.

Idag hade vi ingen choklad till kaffet, men det var lite kvar i glasskartongen med Baileys! Just Baileys är egentligen ingen absolut favorit. God förstås, riktigt god, men den har tyvärr några E-tillsatser, det brukar inte finnas i annan Häagen Dazs. Men som sagt god.

Och så spetsade vi glassen med några varma jordgubbar från förra årets skörd i stugan. Riktigt, riktigt gott!

Svag för godis alltså, men vi är också rätt bra på att vara måttfulla. Den här halvlitersburken har nog stått i frysen minst en månad, och en chokladkaka kan ligga i skåpet rätt länge så att vi bara knaprar ett par bitar till kaffet, men ändå har det alltså nog blivit lite väl mycket ett tag, typiska lockvaror i affärn. Och så går det mot jul också.

Så nu ransoneras det med choklad, men en ny Häagen Dazs måste jag köpa till frysen asap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar