tisdag 10 november 2015

Run for your life

Bildresultat för runforyourlifeJag skickade in min anmälan, ville gärna delta, men blev tyvärr inte utvald.

Så här står det: " Run for your life är initierat av Riksteatern och är en 4300 km lång stafett för en hållbar framtid. Med oss har vi 1000 olika berättelser om klimatförändringarna. Allt direktsänds.Spring med oss"

Jag skickade in en klimathistoria och hade hoppats få springa i närheten av Uppsala eller Linköping, men där fanns ingen sträcka ledig. Däremot hade jag kunnat få ett pass i Hälsingland tror jag det var och längre upp i Sverige också, men sen glömde jag bort det. Nu sitter jag och är sur på mig själv att jag inte anmälde mig. Jag hade ju kunnat vara kvar i Sundsvall där jag var i helgen.

"Humanity faces climate catstrofe, soon it will be too late" är en annan liten text i sammanhanget. Riksteatern och klimatet? Jo, det är en "klimatperformance" sa Lena Endre i Gomorron Sverige i går. Hon ska själv springa en sträcka, var det i Frankrike? Eller kanske Tyskland? Hon springer för Greenpeace berättade hon. Med sig har löparna en sten från Ishavet som ska överlämnas på klimatmötet COP21 i Paris, en hälsning från oss i norr!  

Varför Riksteatern? Hon pratade om att alla kan göra nåt och här visar man att konsten hjälper till att sätta fokus på klimatfrågor. Hon berättade också att det finns några sträckor lediga runt Rostock tror jag och i Holland. Men inte kan jag väl sätta mig i bilen och åka dit bara för att springa några kilometer i den här stafetten.

Nej, även om det var surt att inte få vara med så får jag nöja mig med den 20 dagar långa (!) direktsändningen från stafetten som visas på runforyourlife.nu/sv/. När jag skriver det här är stenen i Lappland. Anna-Karin sprang just under devisen "Jag springer för renarna och fjällen". Om 20 dagar är stenen framme i Paris. Rekordlång direktsändning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar