onsdag 18 november 2015

Run for your life

Stafetten från Kiruna till Paris som började 10 november passerade Linköping i går kväll.

Bildresultat för cpo21 paris
Kom lite ur fokus efter
terroristattacken?
Det var till Linköping jag hade anmält mig, men blev inte uttagen. I stället har jag kikat in lite då och då på direktsändningen som går dygnet runt på Youtube. Inte så dramatisk TV men himla intressant. De flesta växlingar jag sett har gått rätt bra, men så får man ibland stå och vänta på nästa löpare. Har informationen inte gått fram när han/hon ska starta? Bortglömt?Så dyker det upp någon med andan i halsen som får ta över stenen från Ishavet och loppet går vidare!

Började i snö i Kiruna, det har regnat och blåst ner genom Sverige där svarta natten är väldigt svart. Många springer helt ensamma med bara följebilarna som sällskap, andra har fått ihop en liten grupp som springer tillsammans. Och allt styrs av Riksteatern från en central nånstans.

Har jag svårt att sova nån natt sitter jag med Youtube i surfplattan och kollar, det brukar alltid vara 2-300 som tittar när som helst på dygnet. I natt kollade jag en stund på Sarah Grey som springer från Mjölby till Gränna, 56,7 kilometer, en bra bit över ett marathon mitt i natten! Heja Sarah!

Stenen från Ishavet är på väg till Paris
Det ska bli spännande att se hur det kommer att fungera nedåt Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. Om det är svenska löpare där också eller lokala löpare tänker jag. En och annan kändis är också med, Vid Dramaten sprang Lena Endre och Annika Lantz sprang en sträcka söder om Stockholm. I Linköping sprang biskop emeritus Martin Lönnebo. Kanske ingen kändis men 85 år är värt att notera!

Den här stafetten där man springer för klimatet fick abrupt komplettera inriktningen efter terroristattacken i Paris, nu springer man för freden också. Och livet.

Linköping kl 18-19 igår, Mjölby vid midnatt och framme i Gränna runt 6 i morse. Just nu är stenen som stafettlöparna bär närmast på väg till Jönköping och är framme i Göteborg torsdag förmiddag.
                   
Jag är imponerad på Riksteatern som driver det här projektet och alla 1000 löpare som är med, imponerad och lite avis att det inte fanns en sträcka åt mig också. Men jag kollar Youtube och hejar!

Få se bara vad som hänt med CPO21 när man kommer fram till Paris, inställt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar