torsdag 12 november 2015

Rocken var vår ungdoms musik

Jag gjorde en allmän summering på körens blogg, rockabeat.blogspot.se men helgen 7-8 november är värt några ytterligare funderingar.


Det är ju egentligen inte riktigt klokt, hur kunde det bli så här? Leva ut och hojta på en nöjesscen till mitt i natten bland ungdomar och musikaliska halvproffs. Och snabbcoachad av Susanne Bertlin, ett helproffs. Hur hamnade jag i den här svängen?

Det är så mycket som spelar in, tillfälligheter, att inte vara rädd att göra bort sig etc. Det fanns pengar att söka från Kulturrådet till "Kultur för äldre" och så hade jag förmånen att bo i en stad där man ser värdet av den här verksamheten. I våra grannlän är man lite njugga än så länge, men dom följer nog vad vi har för oss här i trakten. I Västmanland har det dykt upp rockkörer för äldre i fyra städer, unikt!

Så här gjorde Måns Zelemerlöw i Hero!
Reportaget i Sundsvalls Tidning kan du läsa här, och det var ju lite kul att bland de 12 bilderna fick vår kör med två bilder som dessutom hade fokus på den lilla gruppen av snygga killar. Vi killar är i väldig minoritet i kören där vår plats har blivit i mitten mellan stämsångartjejerna och melodisångartjejerna och vi är rätt energiska så vi gjorde väl intryck på ST-fotografen.

Helgens helproffs, Susanne, coachar i Idol och Melodifestivalen och vi blev alltså coachade vi också, moves till Hero som vi inledde kvällens föreställning med, det är ju inte klokt! Att det kunde bli så här!

"Hur gick det i tävlingen"  frågar många, men det resultatet är ju helt ointressant när man får vara med om ett sånt här äventyr i min roadmovie genom Mitt Sjuttital. Men hur gick det då?

Det gick bra!

1 kommentar: