söndag 15 november 2015

Vilken dramatisk helg!

Tragiken i Paris blir det mest bestående. Jag har redan hunnit vara med om alltför många tragedier i Mitt70tal, alltså sen jag klev in i 70-talet för 1,5 år sedan, och det här var det hittills värsta tror jag, 129 döda och många hundra skadade. Och hoppas det blir den sista på mycket länge.

Det har visserligen varit olyckor med fler dödsoffer, bl.a. flygkraschen i Sinai för ett par veckor sen och jordbävningen i Nepal i april, men det som hände i Paris fredagen den 13:e 2015 upplevde jag i realtid framför TV:n, då känns det så nära. Aftonbladets Live-TV var snabbast, det var där jag såg vad som hänt. Råkade se dramatiken just när jag skulle släcka för att sova, men i stället blev jag sittande halva natten med direktrapporterna, det går inte att låta bli även om det är mycket spekulationer och obekräftade uppgifter så där i direktsändningar. Men jag kan inte låta bli att titta.

Resten av helgen har jag bara kollat rubriker. Som barnvakt åt tre små barnbarn är det förstås Barnkanalen som surrar när vi tittar på TV, men nu på söndagskvällen har jag uppdaterat mig på detaljer. Sånt här händer alltför ofta t.ex.i Bagdad och i Syrien men nu med IS som agerar i Europa kryper det närmre.

Hon bad om ursäkt, som om det var
nödvändigt i den här tragedin...
Det första som slog mig i fredagsnatten var om attacken också var riktat mot CPO21, miljökonferensen om två veckor i Paris när Obama och 100 andra regeringschefer samlas där. Åsa Romson, regeringens hackkyckling uttryckte oro och blev brutalt sågad. Orättvist tycker jag, blir konferensen ens av nu, Sarkozy vill stoppa den.CPO21 handlar ju bara om jordens överlevnad men det är nog ändå försent, så vi kör väl så länge det går, men jag tar Åsa i försvar. Även om hon fick skäll av både Löfven och Fridolin och är idiotförklarad på Sociala Medier. Jag sitter i samma båt som Åsa.

Livet går vidare ett tag till och även om fotbollen inte är "prio ett" så var det fint att Sverige tog sin seger mot Danmark och ett steg till mot EM i Frankrike 2016, också ett mål för IS-terroristerna att störa. Det är inte lika viktigt som CPO21 om EM 2016 skulle påverkas, men skulle det så vara att någon fotbollspotentat skulle nämna en oro för det arrangemanget kommer han/hon nog ändå lindrigare undan än Åsa Romson som hade en berättigad fundering.

129 döda varav en ung tjej från Västerås. Vilken tragedi!
 

1 kommentar:

  1. Här var det en till som tyckte som jag!

    http://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-varfor-blev-just-asa-romson-mobboffer-efter-attackerna-i-paris/

    SvaraRadera