måndag 16 november 2015

Mina associationer

En förutsättning för det här bloggeriet är att man måste vara rätt snabbtänkt med associationer för att hitta på något att skriva om. Långsökta associationer ibland och nån gång nånting med lite mer bärighet.

Ofta blir det nån sångtext som virrar förbi och passar bättre eller sämre i sammanhanget och som tur är försvinner de flesta dumma associationer lika fort som dom dyker upp, och ibland missar jag helt. Som häromdan när mina visdomsord handlade om bilar som var så lika varandra, då fick jag på moppe av min svärson Andreas - jag hade missat Robban Brobergs likbil! "Min bil är inte lik din bil... etc"  Är man inte på tå så får man en snabbtänkt replik.

Associationen med likbil blir kanske lite dum, men jag har just precis idag skickat in en peng för ett minnesblad till en släkting som gått bort, så då tänker man lite på sånt. Hur snabbt livet går och sånt. Jag har bara träffat honom ett par gånger i vuxen ålder och då oftast på begravningar. Jag har inget dåligt samvete för att vi inte träffats mer, men lite sorgligt är det väl i vårt samhället att det behövs begravningar för att man ska träffa sina lite perifera släktingar.

On stage in action..   
Kusinträffar har en del släkter, men den enda kusinträffen vi haft var i efterdyningen av en begravning. Den träffen var så trevlig, jag träffade så många släktingar jag inte ens visste att jag hade. Att det ska behövas begravningar för att träffa trevligt folk är väl konstigt, vi skulle träffas igen sa vi, men det rann ut i sanden i väntan på nästa begravning....

Det var en kusin jag speciellt skulle vilja ha träffat, en kusin som missade kusinträffen den gången, och nu är det försent att träffa honom. Definitivt försent.

"Man ångrar bara det man inte gjort" är en klyscha, men det stämmer i det här fallet i alla fall. Jag borde tagit kontakt med honom.    

Nej, nu spårar associationerna ur, jag tar upp min nya profilbild i Facebook i stället. Visst får man lite till mans associationer till Frank Sinatra....

I wanna be a part of it,  New York New York        och varför inte
And more, much more than this  I did it my way!  

Jomen, den här bloggen är egotrippad, jag har aldrig påstått nåt annat!            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar