onsdag 4 november 2015

Lite blandad kompott

"Perssons blandning" sa alltid mamma Karin när det var lite av varje. Som de här  funderingarna:

På något sätt hamnar jag alltid i styrelsen i föreningar jag är med i.

Inte helt ovilligt, men aldrig något jag strävar efter, jag tycker helt enkelt inte om att sitta i möten, det passar inte mig. Men jag vill alltid göra lite extra nytta i föreningar jag är med i och utan styrelse så fungerar inte en förening så OK då. Blir jag tillfrågad så brukar jag tacka ja.

Idag var det möte igen, föredömligt kort med föredömligt många bra beslut. Inte speciellt betungande och milsvis från alla mördande tråkiga möten som man genomlidit på jobbet och i föreningar där dom där vältaliga besserwissrarna pratar och pratar och pratar.

Expectrum har tagit över Skrapan 
Jag var ute i god till till dagens möte, strosade runt på stan innan det var dags och hamnade på Expectrum som jag läst om men inte tagit till mig. Råkade komma in dit bakvägen och en tjej kom fram och undrade om hon kunde hjälpa mig och vad jag var för en filur som strök omkring där.

Hon berättade och jag fattade väl kanske inte allt, men det var aktiviteter från 7-99 år tror jag hon sa inom teknik. Alla åldrar men speciellt för barn och ungdomar. Programmering, 3D-skrivare och 3D-scanner, Virtual Reality, musikteknik etc. Hur intressant som helst.

Dom hade höstlovsaktiviteter för barn och en massa spännande kurser men mest för unga. Jag såg spontant inget som passade mig som 71-åring, men dom har hemsida förstås och en blogg som jag kikat lite i och kanske jag hittar nåt intressant. Lite roligt bara att när jag skulle boka en visning brakade hemsidan ihop med "Application Error". Inte så farligt, det kanske är nåt nybörjarfel på programmeringskursen som dom fixar på nästa kurskväll. Ja, det är mycket man skulle vilja lära sig, Expectrum ska jag hålla ögonen på. Men man är väl för gammal och jag platsar väl inte längre.

Så på joggingturen längs Mälaren stötte jag på en gammal vän på cykel från föreningen där jag både var ordförande och skötte 2-3 kvällskurser. Han såg fräsch ut trots sina 85(!) så allting är ju relativt. Jag kände mig plötsligt riktigt ung!

Med kepsen bak och fram kanske jag kan glida med på en kurs.

1 kommentar:

  1. Jag håller mig gärna borta från styrelser, finns andra i familjen som sköter det! Men nu är jag på väg till skolrådet där jag minsann engagerat mig.

    SvaraRadera