fredag 13 november 2015

En klagolåt om parkeringsbekymmer

Läs inte det här inlägget - långt och gnälligt. Men "härtill är jag nödd och tvungen":

När vi hamnade där vi nu bor var det fritt fram att parkera på våra två gästparkeringar, 12-14 platser tror jag vi har. Vi bofasta har garanterad plats i parkeringsgaraget, men vi var vi lata alltför ofta och stod ute på gästparkeringen när vi inte orkade köra in i garaget.

Avtäckning och invigning rätt snart
Ganska snart märkte jag att det utnyttjade också många andra som inte hade ett dugg med vårt hus att göra, dom parkerade gratis på vår gästparkering och gick nedåt stan för att handla, lagom promenadavstånd. Så det var inte förvånande att vi fick en lapp att lägga i rutan för våra besökare så att inte vem som helst parkerade där.

Efter ett tag blev det ändå fullt på gästparkeringen, vi bofasta stod också där alltför ofta med gästparkeringslappen i bilfönstret. Då bestämde man att vi bofasta bara fick stå där en timme, det var ju rätt bra, då kunde folk parkera där på lunchrasten och slapp åka ner i garaget varje gång men besökare kunde parkera gratis utan tidsbegränsning.

Då kom nästa fas. Bra många har andrabilen, eller kanske den ordinarie, registrerad på adressen till sommarstugan. Eller varför inte moster Hulda i Simrishamn. Då är det OK att parkera gratis dygnet runt med gästparkeringslappen i fönstret. Samma sak med firmabilen som är registrerad på firman. Tjänstebilen likaså. Dom räknas som besökare och har gratis parkering.

Så nu trappas det upp ytterligare, nu får vi parkeringsautomat. I nästa månad betalar alla besökande en timavgift för att parkera på gästparkeringen, och det innebär väl att vem som helst som löser avgift kan stå där så när kyrkan på andra sidan gatan har sina mässor och det är tjuvtjockt på alla gatorna häromkring, då kommer förstås inte våra besökare att få plats på gästparkeringen, upptaget av kyrkobesökarna. Men så här måste det väl bli, det var bara en from förhoppning att vi kunde ha fri gästparkering i längden, man kan inte räkna med att folk kan sköta sånt som det är tänkt.

Men det är inte slut med det. Direkt framför våra ytterdörrar finns det plats för 3-4 bilar. Perfekt när man kommer hem med matkassarna från affären eller när man ska lassa bilen och åka till stugan. Men 3-4 av mina grannar tycker det är bekvämt att ha sina fina bilar stå där timvis, och än värre blir det väl nu med avgift på gästparkeringen, framför ytterdörren är det gratis! Och vilka bilar står där, BMW, Audi.... Mina fördomar besannas och så fint folk tycker väl att dom ska få ha lite förmåner? Nu har jag skrivit av mig och får väl ta itu med problemet lite mer konstruktivt senare.

Jag vet var dom bor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar