fredag 27 november 2015

Manligt och kvinnligt

Det blev en naturlig spinoff efter besöket hos frisörn igår att fundera lite på manligt och kvinnligt.

Typiskt manligt att mer bara köra av håret lite snabbt och typiskt kvinnligt att vara lite mer noga? Det här är ett ämne man kan skriva böcker och göra avhandligar om. Eller göra en 15-minutersfundering.

Tungt ska're va'
Vi pratade lite om det på senaste Actic-träningen också. Typiskt manligt att lägga på extra mycket vikter och malla sig på träningen trodde vi. Och att ta tid på varje löpträning och jämföra med förra passet, blev det några sekunder snabbare? Hade jag förresten inte just en sån fundering för någon vecka sen med fastighetsskötaren som tog tid på sina promenader till jobbet? Vi vill gärna mäta oss med andra och helst vara lite bättre. Och jag klockar varje joggingrunda. Erkänner!

Sen är det typiskt manligt att t.ex. kunna alla whiskey- och ölsorter och ha märkvärdiga favoriter. Men "I couldn't care less". Allt smakar lika så där blir det inga manliga poäng för mig. Kultur är inte så manligt, men jag går väldigt gärna på teater. Grönsaker = kaninmat har jag ofta hört mina manliga kamrater säga, men det måste väl börja svänga nu. Tragiskt nog är det en kompis som jag speciellt tänker på, men han går med påse på magen nu. Och en annan som också demonstrativt petade bort salladsbladen dog alltför tidigt. Det kan ju bero på annat också, men om frukt och grönsaker är omanligt så blir det inga poäng där heller.

Nej, nu får jag nog sluta, men jag tänkte på det här med bilar. Ointresserad, inte min tekopp. Men datorn då? Jo, generellt är det nog så att det är mer åt manliga hållet, så där kanske jag kan få ett par poäng?

Så där kan man hålla på och lufta sina fördomar och över tid är ju måttstocken olika men och en sak till kom jag på:

Vilka killarna här är är oviktigt, men när Beppe i TV frågade C-G om han kände Göran E. fnös han bara "jo, men han har inte gjort några större intryck"  Margareta tyckte han var lite oförskämd, men vi stora starka män med hår på bröstet skämtar lätt på det sättet.   
            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar