tisdag 1 december 2015

Goda grannar

Vilken tramsig serie det var, det ser man när man kollar den nu på Öppet Arkiv. Men jag såg den jämt när det sändes en gång. Äggmackor är det bestående minnet, och Maria af Malmborg som man ser av och till här i Västerås.

Jag tänkte på den titeln nu när vi just idag får nya grannar igen i lägenheten över oss. På de elva år vi bott här är det här den åttonde(!) familjen som bor i lägenheten över oss. Åttonde på elva år! Hur ska man ta det? Inte är det väl vi som är störande?

En julgran på gården skulle vi ha..
Det är en lite speciell lägenhet på 132 kvm  på tre våningsplan! Rätt ovanligt med en lägenhet med med tre våningar och dessutom en fantastisk utsikt över stan! Jag förstår att lägenheten är attraktiv och lätt att hyra ut, men varför flyttar man så snabbt därifrån? Ja, i ärlighetens namn tror jag inte det beror på oss, att vi skulle vara störande. Nej snarare tror jag att man rätt snart kommer på att 132 kvm på tre våningsplan blir lite splittrat och opraktiskt. Och lite dyrt också.

Nu blir väl några veckor med borrande och spikande när tavlor och hyllor ska upp, men det är ju överkomligt. Och så tror jag det är en barnfamilj vi får till grannar ovanför oss, men det ser vi bara fram mot, det är bara kul att vi inte bara är äldre här i trappen. Ja dom som flyttade ut hade också barn så det blir väl mer Status Quo. Det blir säkert goda grannar.

Ja, de allra flesta i huset är goda grannar där i stort sett alla har sina ljusslingor tända på balkongen så här års. Några parkerar bilarna lite dumt framför porten och inte riktigt alla städar så noga i tvättstugan, men så är det väl alltid i flerfamiljshus, men det är ett fint hus att bo i och våra nya grannar upstairs är välkomna!     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar