lördag 12 december 2015

Frank Sinatra 100 idag!

När jag tänker efter är nog Frank Sinatra den artist jag uppskattar allra mest.

Jag har haft andra idoler i många olika genrer och en del lyssnar jag aldrig på numera, men Frank Sinatra till ett storband med sväng tröttnar jag aldrig på. Sångare med en magisk röst och så var han skådespelare också. Riktigt bra skådespelare i karaktärsroller också med en Oscar!

"A Swingin' Affair" var den skiva som jag hörde först och sen fastnade jag livslångt för Sinatra.

"Come Dance With Me" gick jag länge och väntade på innan den kom till Sverige. 25/4 1959 har jag skrivit på baksidan av LP-fodralet. Köpt på Musikvaruhuset på Hantverkargatan förstås där den där ursnygga tjejen i ljusblå, åtsittande angorajumper jobbade. Knappt man vågade handla av henne, jag hade inte ens fyllt 15!

Sönderspelad under min tonårstid. Dancing in the dark, Cheek to cheek etc. Klart det här blev en favoritskiva på hipporna! Absolut den skiva jag spelat mest!

Sista gången i Sverige runt 1990 sjöng han i Göteborg. "Nästa gång han kommer till Sverige ska vi gå på hans konsert" sa jag till Margareta då. Då i Göteborg passade inte tiden riktigt, men det blev aldrig mer nån Sverigekonsert. Oj, vad jag har ångrat mig sen dess!

"New York, New York" vid starten av New York City Marathon vid Verrazano Bridge, det är stort!

 Så mycket mer behöver jag inte skriva. Idag, 12 december 2015 ska jag bara lyssna på Frank Sinatra från Hoboken, New Jersey. Grattis och så synd att vi inte sågs i Göteborg!  
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar