fredag 18 december 2015

Missbruket tog snabbt slut

Jag har inga problem med att betala för att parkera bilen. Rätt självklart att det ska kosta.

Trångt på parkeringen...
Speciellt självklart i centrum och där det är trångt, klart att man måste betala så inte folk tar upp platser i onödan. Men det här är en stor sak för folk här i stan. I Västerås kan det kosta 18 kronor i timmen i röd zon och vill man stå riktigt länge där kan det kosta upp till 30 kronor i timmen. Tre timmar i röd zon går på 72 kronor.

Väljer man blå zon och går 10 minuter till torget kommer man undan med 18 kr för tre timmar! Vad är problemet? No big deal, jag har betalat mycket mer i Stockholm när jag har velat haft nära till bilen.

Hemma på vår gästparkering får man också betala numera. Där är det lite dumt för det vore fint om besökare kunde parkera gratis, men det har missbrukats så att måste väl bli så här. Vår gästparkering har varit knökfull hela dagarna, har vi verkligen haft så mycket besök? Samma bilar har stått där jämt så man har ju undrat.

Så fick vi vår parkeringsautomat, 6 kronor i timmen. Ett normalbesök på en timme eller två kostar alltså 6-12 kronor. en hel eftermiddag kan kosta 24 kronor. Men vad händer? Inte en bil numera på parkeringsplatsen! Eller kanske en ibland. Eller som idag två! Decemberrekord! Två hantverkare ser det ut som.

Det var alltså inget speciellt angeläget behov att kunna parkera på besöksparkeringen, och genom att missbruka förmånen har missbrukarna sett till att förmånen helt tagits bort. Det är lite typiskt, det finns gott om exempel där det inte går att ha förmåner. folk är snabba att missbruka dom och tänja på gränserna.

Men en bra sak är att nu har vi alltid plats på besöksparkeringen. Missbrukarna har dragit vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar