fredag 4 december 2015

Jag fick inte köpa en ny mobil!

Första gången är alltid speciell och det här var första gången jag blev nekad att köpa en ny mobil.

Bildresultat för köpa mobiltelefon
Vilken är bäst?
Min mobil gick plötsligt sönder och jag hade ändå tänkt byta relativt snart så jag gick ner till min vanliga affär där jag kände igen killen jag handlade av förra gången, för knappt tre år sen. Jag har pratat med honom några gånger under de här åren och "nu ska du få ett bra pris" sa han men jag var inte nöjd, det var ju inte alls det som står i prislistan.

Eller jo, priset stämde men han ville att jag skulle köpa mera gigabyte. Mycket, mycket mer än jag behöver. Men det såg han ju lätt på min profil hur få gigabyte jag gör av med, men han ville sälja mer. Jag har ju hört när jag stått i kö ibland hur kunderna får rådet att köpa mycket dyrare abonnemang än de egentligen behöver och det kan vara svårt att säga emot när säljarna är påstridiga.

Så jag frågade till sist hur jag skulle göra, jag ville ju bara beställa och ville att han skulle sätta krysset vid det lägsta priset. "Jag sitter ju inte på en bänk på stan och tittar på långfilm precis" sa jag. "Men nej, det billigaste alternativet säljer inte vi här i affären"  sa han. Snopet, men jag fick nobben. Utan mobil klarar man sig inte länge.

Så jag försökte sen handla på nätet i stället på samma företag, men fick först nobben där också av systemet så jag fick lov att ringa och prata med en telefonsäljare i stället. Jag tror han jobbade hemifrån idag, det hördes barnröster, men han skulle i nåder fixa mitt problem så jag fick beställa! En ny telefon är på väg nu, det är svårt att vara utan.

Jag som gärna handlar i affärerna i city för att höja deras omsättningssiffror blev lite snopen, men det är väl ingen avans på själva manickerna, det är dyra avtal dom tjänar pengar på och snålvarianten blir väl bara till besvär för affären. En erfarenhet för mig men lite snopet var det.

Riktigt vet jag inte om transaktionen slutar lyckligt förrän jag har mobilen i handen. Hela den här cirkusen med avtalslängder och gigabyte hit och tid är ju verkligen jättesnårig men man vill ju inte betala för mycket i onödan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar