lördag 25 april 2020

Dag 40 - I karantän

I Venedig fick båtarna en gång ligga på redden i karantän i 40 dar för att visa att dom inte hade pesten. Nu har vi också suttit i karantän i 40 dagar men vi får fortsätta med vår karantän.

Runt 3 miljoner smittade i världen och uppåt 200.000 döda, i Sverige 18.000 resp. 2.100 döda så här långt. Såna här siffror tar man del av varje dag, och dom ökar för varje dag och vi har inte tänkt att själva behöva räknas in i den statistiken. Här är min slutsummering:

Ett strävsamt gammalt 70+-par
Vi har skött vår karantän strikt men i jämförelse med världen i övrigt har den ändå varit rätt liberal och några erfarenheter från våra hittills 40 dagar är noterade dag för dag under de här dagarna i Mitt sjuttital.

Omställningen från ett liv i full fart till Social Distans i fritidshuset var så snabb att man knappt hann fatta vad som hände. Redan Dag 1 flyttade vi ut till stugan och tänkte att det blir väl några veckor, men nu Dag 40 ser vi i närtid inget slut på det här livet ensamma i stugan. Men vi stretar på.

Vi har från början försökt ha fasta rutiner och planerat tiden så gott det går, men det är svårt att tänka längre fram än ett par dar i taget. Vi har ägnat mycket tid till motion och är i nästan lika bra fysisk form som Dag 1 tror jag och till humöret är det oftast rätt OK också. Men det där att inte veta hur länge det ska fortsätta med att hålla sig distanserad känns rätt motigt och stressigt. Och närmast overkligt.

Tandläkarn avbokad, frisörn får vänta, ingen shopping, ingen utemat eller barnbarn. De första 40 dagarna har varit omställningsperioden och den är dokumenterad och gick rätt bra för oss. Det har förstås skrivits och skrivs massor av dagböcker, bloggar och berättelser om den här historiskt unika tiden. Det kommer att göras filmer och skrivas böcker och det kommer att forskas i det oändliga hur folk klarade av den här tiden. Hur den nu kommer att sluta, för nog ska väl livet bli normalt nån gång?

Det här var min berättelse av våra 40 dagar i karantän, Social Distans. Distansen kommer att pågå länge än, vi har fler prövningar framför oss och kantänkas att det blir fler noteringar här i Mitt 70tal framöver också om det händer något värt att bevara i släktkrönikan, annars rundar jag av här och  tack till dig som läst något inlägg!

Snipp Snapp Snut, så var sagan slut.

4 kommentarer:

 1. Tack för fina uppdateringar från Stentorpskarantänen. Hoppas på fortsättning. Du kanske kan gå över till veckosummeringar? // AÖW

  SvaraRadera
 2. Sluta skriva nu? Näää......återupptäckte din logg då vi bytte dator och jag skulle kolla vad som var aktuellt fortsättningsvis.
  Fick läsa ifatt och forts. när?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej - men vi mogen ungdom är lite svårtflirtade, men kommer jag på nåt dumt så kan det väl bli nåt nångång!

   Radera
  2. Karlar brukar vara lättflirtade...….i varje fall vissa!
   Du kommer säkert på något intressant och läsbart!

   Radera