lördag 4 april 2020

Dag 19 - Elektriker och karantän

Så snart vi distanserade oss socialt till Stentorpet fick vi ett elproblem där. Typiskt.
Trasigt såg tom jag!

Men med lite tur och skicklighet fick jag igång elen nästan helt OK fram till Dag 19, då blev det tvärstopp. Spisen och varmvattnet utslaget. Lite stressad blir man, men vilken tur att Sverige inte har stängt ner helt och hållet.

Ringde elfirman: "Ta några bilder på felet och messa så kommer det upp en kille innan lunch" sa Per och efter nån timme kom en tekniker och försökte laga felet. Men han såg rätt snart att det var inget vanligt fel, det var nåt för nätoperatören.  

Sala Heby Energi - världsklass!
Jag hann ringa nätoperatören också innan lunch men skulle vi få hjälp idag? Fick inget löfte så vi satt och funderade ett tag hur vi skulle göra. Skulle vi ha problem över påsk t.o.m.? 

Elskåp från 50-talet
Men så ringer killen från Sala Heby Energi och frågar ett par saker. "Tror du du kan komma idag" undrar jag. "Jag står redan på gården" säger han! 

Det var lite knepigt att laga, tog en stund och han var tvungen att jobba med spänningen på(!) men så var det klart! Så säker att allt var OK att han bara sa Hej och åkte utan att ens testa. Skickligt! Och så klart fungerade allt!

Jag vet förstås inte hur det skulle ha fungerat i andra länder med karantän och utegångsförbud men här i Sverige fungerade servicen perfekt. 

Elektriker kan inte jobba hemifrån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar