söndag 5 april 2020

Dag 20 - Hur mår folk egentligen

Hur många ska bli sjuka idag. Kommer någon av mina närmaste att bli sjuk. Jag själv? När är det här eländet över och hur mår folk egentligen av att sitta isolerade och fundera?

För första gången drömde jag i natt om genomskinliga visir och munskydd och kände en obehaglig stämning. På nyheterna hörde jag om att man ser tecken på att spelberoendet ökar. Om ekonomin är dålig så lockas man att satsa sin sista tusing på rött och det är säkert troligt att alkoholproblemen också kommer att öka när man tänker så mycket på sjukdomar och dödssiffror.

Men för egen del har jag inte hunnit bli så orolig. Det är  helt otänkbart att jag skulle få Corona-smittan. Dumt att tänka så, kanske jag slarvar nån olycklig gång med handtvätten och då kan det var kört, men ändå - jag är inte det minsta orolig att jag ska få Corona-smittan.

Om nu folk börjar må dåligt så är jag glad så länge jag själv inte gör det. "If I live to be a hundred"  sjunger Harry Belafonte i sin Scarlet Ribbons, och jag har tänkt mig nåt sånt. Jag är inte intresserad av Corona-viruset.

NEJ TACK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar