fredag 1 maj 2020

Dag 48 - Lite TBT och lite BTF

Det hör till att det ska vara miserabelt väder på sista april och sen ska solen skina  på första maj, så har det alltid varit. Men nu är det ju ingen ordning på nånting, vi har innedag idag på första maj.     

Semesterskägget kom tidigt
Senaste nytt om Corona och Covid-19 är att man pratar om år (2 år står det i dagens AB) och en prognos om 8-20.000 döda i Sverige och diverse annat. Härom dan såg jag en rubrik om matransonering så det är inte så konstigt om man är lite fundersam. Ingenting blir väl som förr. Så då tänker man på gamla tider när allt var som förr.

Som när ungdomarna kunde ge sig iväg utomlands som utbytesstudenter. Elisabeths show från USA-året 97-98, Andew Loyd Webbers:s "Josef", mm hamnade på Youtube igår, det var kul att se och jag kom tillbaka till min egen skolgång med lite meningslöst vetande. Derivator, integraler och sinuskurvor är som bortblåsta, men Jakobs söner satt som en smäck: Ruben, Simon, Levi, Juda, Dan, Naftali, Gad, Assar, Isaskar, Sebulon, Josef och Benjamin. Historien om Jakobs söner minns jag inte men namnen sitter där. Varför? Proffsig show med bra dansare i Luxemburg High School 1998 och nu vet jag mer om Josefs öde.

Men det finns gott om egna minnen att ta till om det blir för tråkigt, jag har har ju mina egna bloggar tex ända från 2008 I ungdomstiden i mitt sextital finns gott om ämnen för en TBT ser jag nu när jag läst en stund och grottat ner mig i mina resonemang. Så mycket visdom!

Men BTF! Back To the Future. Om det blir nån. Vi kanske får vara nöjda med att bo kvar här i stugan, lämna ifrån oss lägenheten och skriva oss här. Några fler resor är det inte säkert att det blir, inte ens en tur till Skansen där allsången väl blir inställd i år. Rockkonserten i oktober skjuts kanske upp på obestämd tid.

Det kanske beror på vädret idag att det blev lite deppigt, men bilden i inlägget är extra snygg idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar