tisdag 12 maj 2020

Dag 57 - Tisdag kl 14.00, repetition i Rock Everybody

Så här dags, nån timme före två på tisdagarna, var det normalt dags att snygga till sig lite för körsången under pre-corona-eran. Så var det under nästan sju år innan Covid-19 slog till.

Rock Everybodys körsång inställt
Och för den delen hade jag massor av andra hålltider också under veckan en gång i tiden, men det är lite tommare i kalendern nu. För alla.

Och inte har vi så mycket att skriva om i våra dagböcker heller. Malin Persson Giolito t.ex. berättade idag om hur hon skriver dagbok, men det händer ju inget nu sa hon, inget att skriva om. "Jo, hunden blev sjuk en gång"  kom hon att tänka på. Men jag tror hon bara var lite klädsamt blygsam, hon har säkert nåt på gång.

På en PRO-kurs för några år sen fick vi av Torgny Karnstedt, författare och föreläsare, rådet att skriva lite varje dag, åtminstone 10 minuter, en kvart eller så. Aldrig har väl det rådet passat bättre än nu, för tid har vi,  och även om inget händer så mår hjärnan bra av att jobba och fantisera lite.

Och nu när tisdagsrepet i rockkören ligger nere så vad passar bättre än att sjunga lite på egen hand.

Skriv 10-15 minuter om dan och sjung minst lika länge! Träna med Sofia varje förmiddag på SVT och spring Länge Leve Loppet-loppet med jogg.se på söndagarna. Fina råd jag bjuder på gratis och det är bra tider att lägga in i kalendern.

Och så missar du inte Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap på SVT varje vardag kl 14.00. Tomt i kalendern, va? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar