måndag 12 januari 2015

Vi var på bio igen igår

Lättsmält
Man vill ju hänga med så gott det går med aktuella filmer och böcker. Söndagsem är ofta biotid för oss. Då brukar man slippa popcornshinkarna.

Några bekanta till oss var lyriska efter att ha sett Micke och Veronica så den skulle vi se, men jag hade lite för stora förväntningar. Visst var den rolig och jag ser gärna en lättsam komedi, och den hade inga markanta svackor, men rätt förutsägbar sitter man möjligen och fnissar då och då. Men gå och se den, sommar och sol och ett och annat skratt. Mina bekanta sa att dom skulle ha kunnat gå in direkt och se den en gång till, men det är nog att ta i.

Och vår filmsmak är lite smal, vi ser nästan bara svenska filmer. Och det är inte alltid vi hinner med innan filmen försvinner från stan, nu går ju populära filmer i flera salonger samtidigt under kort tid så Turist hann vi inte med. Den får vi vänta med tills den kommer på SF Anytime så att vi kan se den hemma. Gentlemen måste vi se också men den går fortfarande. Och så blir det minst en Netflix-film om dan så länge vi har det gratis. Dåligt med svenska filmer där så det blir mest lättsmälta amerikanska komedier. OK när det är inte är så trevligt uteväder.

Böcker då? Jo det har vi alltid nåt på gång, vi läser alltid en stund innan vi släcker. Jag har bara läst lite för tunga och sega böcker ett tag och blev just klar med en lite tjejig bok från Indien och nu är jag i Swat-dalen i Pakistan med "Jag är Malala" som e-bok. Börjar jag läsa en bok har jag svårt att sluta mitt i även om den är tråkig men när man tragglar med samma bok en hel månad, som Indien-boken, blir det lite väl segt till slut. Böcker ska var korta, 150 sidor borde räcka. Malalaboken är nästan det dubbla, men den är både lättläst och intressant.

E-böcker är bra så jag har börjat låna såna på bibblan när jag hittar nåt jag vill ha. Som Malala-boken och jag har en till i den digitala bokhyllan. Ibland så köper jag en e-bok hos Bokus, man får ju den direkt till surfplattan, mitt i natten om så är. Så slipper man göra plats för den i bokhyllan när man läst färdigt den!

Idag vräker snön ner, det bli lite Malala en stund sen kanske en lättsmält komedi på Netflix - livet som pensionär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar