söndag 4 januari 2015

Nyårslöften 2015

Jag hade tänkt skippa nyårslöften i år, men så läste jag om Mark Zuckerbergs nyårslöften och inser att jag måste haka på. Inte så ambitiösa löften som han har, han lärde sig bl.a. Mandarin som förra årets nyårslöfte, men nåt ska jag väl hitta på. Lite enklare än Mandarin bara,  jag gick t.o.m. bet på spanskan som jag försökte mig på för några år sen.

Några löften är lite för privata. Dom håller jag för mig själv men kanske kommer jag att kommentera något av dom under året och annat jag tänkt på är väl mera planer än löften, men det jag har att komma med idag är tre saker. Här är mina tre nyårslöften:

Behöver bara en lugn skrivarlya, nåt sånt här kanske
1. Mitt bokprojekt, som inte är en bok, mer en dokumentation i skönlitterär form. Projektet har startat och jag kommer att ha förordet klart inom någon vecka och några kapitel 2-3 st (av uppåt 10 st) kommer att bli klara under året, senast 31/12. Men det här är typiskt en plan mer än ett löfte. Och det är förstås herr författaren Torgny Karnstedt och skrivarkursen i Surahammar som är drivfjädern, piskan eller moroten hur man nu ser det.

2. Nästa löfte är också mer en plan, det blir inget marathon i år! Desto fler korta lopp har jag tänkt, 5 km - 1 mil - halvmaror etc. Berlin hade jag annars lurat på, men där är jag för sent ute, jag kom av mig och var lite ur balans i november-december och nu har nog tåget gått för de flesta maror under 2015. Ja, en mara har jag i tanken men jag mörkar så länge. Det finns platser kvar där men lite för dyrt för en maläten panschis med pensionärsskatt tror jag. Strunt samma, jag har framtiden för mig och Blodomloppets 5 kilometer kanske passar mig bättre.            

Det var lättare att klippa och skarva
3. Sen är det bra att ha ett nyårslöfte att lära sig något nytt, det blir väl nåt här framför datorn. Jag har tänkt rätt länge på att jag äntligen borde lära mig att redigera filmer, så det får bli mitt tredje nyårslöfte. Jag köpte ett redigeringsprogram för rätt länge sen som jag aldrig tog mig tid till att lära mig och det börjar bli lite gammalt, 5 år. Jag får hitta ett nytt och det är ju lätt. Svårare blir att orka med att lära sig det bara, och jag har så dåligt tålamod. Finns det kurser på stan?

Så nu har jag några nya mål att lyckas eller misslyckas med under året i Mitt Ljuva Sjuttital.                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar