tisdag 6 januari 2015

Ständigt denne Jante

Jag kommer ofta in på den gamle vännen Jante. Jag har glömt om jag tyckte boken om Jantelagen var bra, det är dags att läsa om den förstår jag, Aksel Sandemoses En främling korsar sitt spår.

Det kan väl hända att att jag är lite egotrippad, jag har ju tom med det i programförklaringen i min vandring i sjuttitalet, men ändå.... På samma sätt som jag intresserar mig för andras små och stora göranden, hobbys, projekt, åsikter, problem etc, på samma sätt förväntar jag mig att det ska kunna bli en kort ordväxling om mina inlägg i ett samtal. Kanske att det kunde vara värt ett "Jaså" när hr Widmark berättar att han ska sjunga musical på Västerås Konserthus. "Från West End till Broadway"

Nu är det lite överdrivet kanske, men en absolut inte osant, står tom i programmet för konserthuset. Min insats blir blygsam men tillsammans med kamraterna i rockkören Rock Everybody kommer vi att delta i flera musikalnummer och träningen är i full gång. Tre låtar ska vi sjunga och två har jag hunnit lära mig riktigt bra utantill, och den tredje som jag egentligen kände bäst innan träningen började ska också sitta tills det är dags att göra entré.

Den tredje låten, den jag borde kunna men inte lärt mig riktigt än, är inte den annars som klippt och skuren för mig? Med danskoreografin och allt? Den skulle jag kunna tänka mig som solist på Konserthuset med kören lite mer i bakgrunden, det är väl inte egotrippat att tänka så?

     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar